Hassas Ciltlerde Botoks ve Dolgu Uygulaması Güvenli Midir?

Gülsüm Bilir

Kayıtlı Üye
Cildi hassas olan kadınlar için en büyük soru işaretlerinden biri, estetik işlemlerin güvenliği. Özellikle botoks ve dolgu uygulamaları söz konusu olduğunda, kızarıklık, şişlik ya da alerjik reaksiyon gibi yan etkilerin daha belirgin olup olmayacağı çok merak ediliyor. Benim de aklıma takılan nokta tam olarak bu: Hassas ciltli bir kadın bu işlemleri yaptırdığında gerçekten risk artıyor mu, yoksa doğru teknik ve ürün seçimiyle güvenle uygulanabiliyor mu?

Botoks, kaslara enjekte edilen bir protein olduğu için genellikle ciddi alerjik reaksiyonlara yol açmıyor. Ancak hassas ciltlerde enjeksiyon bölgesinde kızarıklık ve morarma biraz daha fazla görülebiliyor. Dolgu uygulamalarında ise kullanılan hyaluronik asit cilt yapısına uyumlu olduğu için güvenli kabul ediliyor. Yine de hassas ciltlerde ödem daha uzun sürebiliyor ve nadiren de olsa alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor.

Uzmanlar, bu tür cilde sahip kişilerin işlem öncesinde mutlaka alerji testlerinden geçmesini ve uygulamanın deneyimli bir hekim tarafından yapılmasını öneriyor. Ayrıca işlemlerden sonra soğuk uygulama, güneşten korunma ve doktorun verdiği bakım talimatlarına uymak da olası riskleri azaltıyor.

Benim sorum şu: Hassas cildi olan ve botoks ya da dolgu yaptıran kadınlar, işlem sonrası nasıl bir süreç yaşadınız? Gerçekten ekstra dikkat etmek gerekiyor mu?

Benim cildim çok hassas olduğu için dudak dolgusu sonrası epey şişlik oldu. Doktorum bunun normal olduğunu söyledi ve 3-4 günde indi. Sonrasında kalıcı bir sorun yaşamadım ama iyileşme süresi hassas ciltte biraz daha uzun oluyor.

Oyla 0
Botoks yaptırdım ve alnımda birkaç gün kızarıklık kaldı. Cildim ince olduğu için morarma da oldu ama bir hafta içinde tamamen geçti. Kalıcı bir problem yaşamadım. Bence güvenli ama sonrasında bakıma dikkat etmek şart.

Oyla 0
Ben dolgu yaptırmadan önce çok endişeliydim çünkü alerjik yapım var. Doktorum test yaptı ve ona göre ürün seçti. İşlem sonrası hafif şişlik oldu ama 2-3 günde toparladı. Şimdi sonuçtan çok memnunum.

Oyla 0
Cildim hassas olduğu için botoks sonrası iğne yerlerinde minik morluklar kaldı. İlk başta panikledim ama bir hafta sonra geçti. Doktorum öncesinde kan sulandırıcı almamam gerektiğini söylemişti, buna dikkat etmek de çok önemliymiş.

Oyla 0
Dudak dolgusu yaptırdım ve gerçekten ilk günler çok şişti. Arkadaşlarımda bu kadar olmamıştı. Sonradan öğrendim ki hassas ciltlerde bu daha sık görülüyormuş. 1 hafta içinde normale döndü ama sabırlı olmak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt