Hepsiburada.Com’da Satıcı Nasıl Olunur?

Ceren Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar 🌸

Ben uzun zamandır kendi işimi yapmak istiyorum. Özellikle cilt bakımı, kozmetik ve güzellik ürünleri konusunda ilgim çok fazla. Bir süredir de saç bakım ürünleri üzerine araştırmalar yapıyorum, hatta çevremden de bu tarz ürünlere talep geliyor.

Aklımda şu var: Hepsiburada’da satıcı olmak istiyorum ama hiç deneyimim olmadığı için nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.

Kafamı karıştıran birkaç nokta var:
  • Satıcı olabilmek için illa şirket kurmak mı gerekiyor?
  • Komisyon oranları nasıl, çok mu yüksek?
  • Kargo ve iade süreçleri yorucu mu?
  • Reklam vermeden satış yapma şansı oluyor mu, yoksa görünürlük için reklam şart mı?
Ben özellikle kadınların ilgi gösterdiği cilt bakımı ve güzellik ürünleri kategorisinde satış yapmak istiyorum. Bu alanda rekabet nasıl? Küçük satıcıların da şansı var mı sizce?

Bu işe hevesliyim ama adım atmadan önce Hepsiburada’da satış yapanların tecrübelerini duymak çok isterim 🙏

Şimdiden çok teşekkür ederim 💖

Ben yaklaşık 1 yıldır Hepsiburada’da kozmetik ürünleri satıyorum. Öncelikle şahıs şirketi açman gerekiyor, bireysel satış imkanı yok. Cilt bakımı ve güzellik ürünlerinde komisyon oranı %20-25 civarı. Kargo süreçleri başta zor geliyor ama sisteme alışınca kolaylaşıyor. Ürün açıklamalarını detaylı ve görsellerini kaliteli koyarsan satışların artar. Özellikle kadın kullanıcılar görsele çok önem veriyor.

Ben farklı kategorilerde satış yapıyorum. Hepsiburada’nın müşteri trafiği gerçekten yüksek. Küçük satıcılar da satış yapabilir ama rekabeti iyi analiz etmek şart. Benim tavsiyem başlangıçta fazla ürün yükleme, niş ürünlerle gir. Reklam vermeden de satış oluyor ama görünürlük için düşük bütçeli reklamlar çok işine yarar.

Ben daha çok yeniyim, 4 aydır satış yapıyorum. Kozmetik ve saç bakım ürünleri denedim. Açıkçası iade oranları biraz yüksek olabiliyor çünkü bazı müşteriler ürünü açıp beğenmeyince geri yolluyor. O yüzden maliyet hesabını doğru yapmanı öneririm. Ama şunu söyleyeyim: doğru ürün seçersen satış başlıyor ve gerçekten keyifli hale geliyor.

Hepsiburada’da satış yapmak güzel ama çok kolay değil. Kargo anlaşmaları, depolama ve müşteri memnuniyeti seni biraz yorabilir. Ayrıca müşteri tarafında hakemlik durumlarında genellikle müşteri avantajlı çıkıyor. Yine de düzenli stok ve hızlı kargo ile ilerlersen sorun olmaz. Ben elektronik satıyorum ama kozmetikte de benzer mantık geçerli.

Geri
Üst Alt