Hepsiburada’da Saç Bakım Ürünleri Satarak Para Kazanan Var Mı?

Kadir Alkan

Kayıtlı Üye
Selam millet,

Uzun süredir e-ticaretle ilgilenmek istiyorum ama Trendyol kadar kalabalık bir pazar yerine girmek yerine Hepsiburada’yı da araştırmaya başladım. Orada da saç bakım ürünleri kategorisinin çok hareketli olduğunu gördüm. Özellikle şampuan, saç maskesi, keratin setleri ve serumlar sürekli satılan ürünler arasında.

Benim aklıma takılan konu şu: Hepsiburada’da saç bakım ürünleri satarak gerçekten para kazanan var mı? Bazı videolarda “çok rekabet var, zor” deniyor ama diğer yandan düzenli satış yapan satıcılar da olduğunu biliyorum. Kendi sermayem çok büyük değil, bu yüzden daha kontrollü ilerlemek istiyorum.

Aranızda Hepsiburada’da saç ürünleri satan ya da deneyimi olan varsa, gerçekten kazanç sağlanıyor mu? Yoksa sadece büyük markalar mı satış yapabiliyor?

Ben yaklaşık 6 aydır Hepsiburada’da saç bakım ürünleri satıyorum. İlk başta satışlar yavaş ilerledi ama yorumlar arttıkça düzenli sipariş gelmeye başladı. En çok saç maskeleri ve keratin setlerinden gelir elde ettim. Küçükten başlamak mümkün, ama sabır gerekiyor.

Benim deneyimim daha farklı. Hepsiburada’da çok satan ürünlere girmeye çalıştım ama kar marjı düşüktü. O yüzden daha çok niş ürünlere yöneldim. Örneğin bitkisel saç yağları. Bu tür ürünlerde rekabet az olduğu için daha rahat kazanç sağlanıyor.

Bir dönem sadece deneme amaçlı 30–40 ürün yükledim. Özellikle argan yağı ve dökülme karşıtı şampuanlar hızlı satıldı. Çok büyük kâr elde etmedim ama “bu iş oluyor” dedim. Doğru ürünü bulmak çok kritik.

Bence Hepsiburada’da para kazanmak için müşteri yorumları çok önemli. İnsanlar yorumları okuyarak karar veriyor. Ürünlerim ilk başta çok satmadı ama olumlu yorumlar geldikçe siparişler arttı. Yorum yönetimi bu işin anahtarı.

Ben düzenli olarak satış yapıyorum, özellikle kampanya dönemlerinde cirolar artıyor. Karlı olmasının sırrı iyi tedarikçi bulmak. Eğer ürünü uygun alırsan Hepsiburada’da da ciddi kazanç sağlamak mümkün.

Geri
Üst Alt