Her Mevsim Değişiminde Saç Bakımım Yetmemeye Başlıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nurcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nurcan

Kayıtlı Üye
Ne zaman mevsim değişse saç bakım rutinim sanki tamamen işe yaramaz hale geliyor. Yazın kullandığım ürünler kışın yetmiyor, kışın iyi gelenler baharda saçımı ağırlaştırıyor. Aynı saç, aynı ben ama sonuç her seferinde farklı oluyor. Bu da ister istemez “yanlış mı yapıyorum” diye düşündürüyor.

Bakım konusunda aslında bilinçsiz değilim. Maske yapıyorum, saçımı çok yıpratmamaya çalışıyorum, mümkün olduğunca ısıdan kaçınıyorum. Ama mevsim geçişlerinde saçım ya aşırı sönüyor ya da kontrolsüz şekilde kabarıyor. Ürünleri artırınca bu sefer saçım yoruluyor gibi hissediyorum. Azaltsam bu sefer de yetersiz kalıyor.

En zor kısmı da şu: Ne zaman müdahale etmek gerekiyor, ne zaman saçın kendi haline bırakılması lazım anlayamıyorum. Herkes farklı bir şey söylüyor. Kimisi “ürün değiştir” diyor, kimisi “hiç dokunma”. Bu belirsizlik beni gerçekten kararsız bırakıyor.

Mevsim geçişlerinde saç bakımının yetersiz gelmesi normal mi, yoksa her döneme özel bir rutin mi oluşturmak gerekiyor?

Bence her mevsime tek bir rutinle girilmiyor. Ben bunu yıllar sonra kabul ettim. Cildimiz nasıl değişiyorsa saç da değişiyor. Yazın hafif ürünler, kışın daha besleyici ürünler kullanıyorum. Aynı şampuanı bile bazen değiştirmek gerekiyor. Bu durumu “başarısız bakım” gibi görmemek lazım.

Oyla 0
Ben eskiden sürekli yeni ürün deniyordum, o yüzden saçım daha da karışıyordu. Sonra bir dermatolog bana “az ama doğru” dedi. Mevsim geçişlerinde sadece bir destek ürünü ekliyorum, komple rutin değiştirmiyorum. Saçım daha az şoka giriyor.

Oyla 0
Bakımın yetmemesi bazen saçtan değil vücuttan kaynaklı oluyor. Ben sonbaharda inanılmaz yorgun oluyorum, saçım da direkt etkileniyor. Uyku ve beslenme düzelince saç bakımım da daha işe yarar hale geliyor.

Oyla 0
Herkesin saçı farklı ama bence mevsim geçişlerinde beklentiyi düşürmek önemli. Saç her zaman “mükemmel” görünmek zorunda değil. Ben bu baskıyı bıraktığımda daha rahatladım ve saçım da daha çabuk toparladı.

Oyla 0
Kuaförüm bana mevsim geçişlerinde saçın adaptasyon sürecine girdiğini anlattı. Bu dönemde radikal değişiklikler yapmamamı, sadece destekleyici bakım eklememi önerdi. Bunu uygulayınca saçım çok daha dengeli hale geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt