Hindistancevizi Yağı Saça Uygularken Nelere Dikkat Etmeli?

Derin Duruer

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç bakımında doğal yağlara yöneldim ama en çok duyduğum şey hep hindistancevizi yağı oldu. Herkes mucize gibi anlatıyor; kimine göre dökülmeyi durduruyor, kimine göre yumuşatıyor. Fakat bazıları da “fazla kullanırsan tersi etki yapar” diyor. İşte o yüzden emin olamıyorum.

İlk kez denediğimde hata yapmışım. Saçımda sabaha kadar beklettim ve ertesi gün durulamak kabusa döndü. Üç kere şampuanladım ama hâlâ yağlı kaldı. Sonraki denemelerde sadece uçlara uygulamayı öğrendim. O zaman fark ettim ki mesele neyi sürdüğün değil, nasıl uyguladığın. Yine de hâlâ emin olamıyorum; bazıları sıcak yağ bakımı öneriyor, bazıları kısa süreli temasın yeterli olduğunu söylüyor.

Hindistancevizi yağı gerçekten saçı kökten uca besliyor mu, yoksa yanlış uygulandığında daha fazla zarar mı veriyor? Doğru şekilde kullanan varsa deneyimini yazsın, bu yağı nihayet güvenle kullanmak istiyorum.

Çözüm
Yağı masajla sürmek büyük fark yaratıyor. Dairesel hareketlerle saç diplerine yediriyorum, kan dolaşımını artırıyor. Ancak ardından mutlaka arındırıcı bir şampuan kullanmak gerek. Yoksa kalıntı kalıyor ve saç dökülmesini artırabiliyor.
Hindistancevizi yağını kullanırken en önemli nokta, az miktarda sürmek. Avuç içinde ısıtıp sadece uçlara uygula. Saçın fazla yağ çekerse hem ağırlaşır hem de kırık görünümü artar. Haftada bir yeterli. Düzenli yaptığında uçlardaki sertlik azalıyor, parlaklık geliyor.

Ben yağı sürmeden önce hafifçe ısıtıyorum, böylece saç teline daha iyi işliyor. Ama gece boyunca bekletmiyorum; 30 dakika yeterli oluyor. Sonrasında ılık suyla duruluyorum, saçım pamuk gibi oluyor. Uzun süre bekletmek yerine kısa ama etkili uygulama daha faydalı.

Yağı masajla sürmek büyük fark yaratıyor. Dairesel hareketlerle saç diplerine yediriyorum, kan dolaşımını artırıyor. Ancak ardından mutlaka arındırıcı bir şampuan kullanmak gerek. Yoksa kalıntı kalıyor ve saç dökülmesini artırabiliyor.

Çözüm
Ben hindistancevizi yağını duştan sonra, nemli saça çok az uyguluyorum. Saç kurumadan sürdüğünde nemi hapsediyor ve daha parlak görünüyor. Ayrıca elektriklenmeyi ciddi şekilde azaltıyor. Yağı fazla kullanmak yerine “dokunuş kadar” yeterli oluyor.

Uygulama sonrası saçımı sıcak havluyla sarıyorum. Bu, yağın etkisini artırıyor. 15 dakika bekletmek bile yeterli. Eğer saçın ince telliyse çok sık yapmamalısın, ağırlaştırabiliyor. Dengeyi bulunca gerçekten mucize gibi etki ediyor.

Geri
Üst Alt