Hint Yağı Saçı Kalınlaştırır mı? Bilim Ne Diyor?

Bilge Şenses

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar. Bir süredir saç tellerimin ciddi şekilde inceldiğini fark ediyorum ve bu durum beni gerçekten rahatsız etmeye başladı. Eskiden saçım daha dolgun görünürdü ama son aylarda hem stres hem de düzensiz beslenme yüzünden mi bilmiyorum, saçlarım adeta zayıfladı. Sanki her yıkamada biraz daha incelmiş gibi. Özellikle tepe bölgesinde seyreklik hissediyorum, ışığın altında iyice belli oluyor.

İnternette araştırma yaparken sürekli “Hint yağı (castor oil) saç kalınlaştırır, düzenli kullanımda mucize yaratır” gibi yorumlar görüyorum. Kimisi bir haftada fark ettiğini söylüyor, kimisi ise hiçbir işe yaramadığını yazmış. Açıkçası kafam karıştı. Hint yağının yapısı çok yoğun olduğu için bazıları “gözenekleri tıkıyor” demiş, bazıları da “kan dolaşımını hızlandırıyor” diye anlatmış. Hangisi doğru bilmiyorum.

Benim merak ettiğim şey şu: Hint yağı gerçekten tek tek saç tellerini kalınlaştırır mı, yoksa sadece geçici bir parlaklık mı veriyor? Bilimsel olarak desteklenen bir etkisi var mı? Bir de uygulaması nasıl olmalı? Direkt saç diplerine mi sürülüyor, yoksa başka yağlarla karıştırmak mı gerekiyor? Çünkü tek başına kullanınca çok ağır oluyormuş.

Özellikle deneyip olumlu sonuç alan varsa detaylı yazarsa çok sevinirim. Ne kadar sürede etki etti, saçta ağırlık yaptı mı, dökülmeyi artırdı mı gibi konular benim için çok önemli. Eğer gerçekten işe yarayan bir yöntemse denemek istiyorum ama boşa umutlanmak istemiyorum. Tecrübelerinizi bekliyorum.

Hint yağı tek başına çok yoğun olduğu için çoğu kişide ağırlık yapabiliyor. Ben %50 jojoba, %50 Hint yağı karıştırıp saç diplerine masajla uyguladım. Yaklaşık 6 hafta sonra tellerin daha dolgunlaştığını hissettim. En belirgin fark ise saçın elastikiyetinde oldu. Düzenli kullanımda kalınlık artışı mümkün.

Ben bu konuyu tamamen Hint yağıyla çözdüm. Yoğun olduğu için geceden sürüp sabaha kadar bekletmiyordum, sadece 30–40 dakika dipte tutuyordum. Haftada iki kez yaptım. Üçüncü haftada saç derimde güçlenme ve tellerde hafif kalınlaşma fark ettim. En önemlisi dökülme azaldı. Ağırlaşma yaşamadım. Düzenli kullandım ve net sonuç aldım.

Benim için işe yarayan kısmı saç diplerini beslemesi oldu. Kalınlık çok büyük bir değişim yaratmadı ama saçımın genel görünümü toparlandı. Özellikle kırılmayı azalttığını fark ettim. Uygularken ılık hale getirip masaj yapıyorum, böyle daha iyi emiliyor. Düzenli kullanınca etkisi ortaya çıkıyor.

Bilimsel olarak saç kalınlığını artırdığı kesin değil ama saçın dökülmesini yavaşlattığı ve kökleri güçlendirdiği biliniyor. Ben 2 ay düzenli kullandım, en büyük fark saçın daha dolgun görünmesi oldu. Tellerde hafif bir kalınlaşma vardı ama mucize değil. Yine de doğal bir bakım arıyorsan Hint yağı gerçekten iyi bir seçenek.

Geri
Üst Alt