İlkbaharda Saçların İncelmesi Mevsimsel Bir Durum Mu?

Berfin Demiray

Kayıtlı Üye
İlkbahar geldiğinde saç dökülmesinden çok saçlarımın inceldiğini fark ediyorum. Dökülme var ama asıl canımı sıkan şey saç tellerimin daha zayıf, daha sönük ve hacimsiz görünmesi. Topladığımda eskisi kadar dolgun durmuyor, tararken daha kırılgan hissediyorum. Bu da beni ister istemez endişelendiriyor.

Kış boyunca böyle bir problem yaşamazken, havalar ısınmaya başladığında saçlarımın yapısında değişiklik oluyor gibi geliyor. Aynaya baktıkça “acaba kalıcı bir incelme mi” diye düşünüyorum. Çünkü incelme kelimesi insana daha ciddi bir durumu çağrıştırıyor. Dökülme geçse bile saçlar eski kalınlığına döner mi, bundan emin olamıyorum.

Bu durum her yıl tekrar ettiği için mevsimsel olma ihtimali yüksek ama yine de insan saç söz konusu olunca temkinli olmak istiyor.

İlkbaharda saç tellerinin incelmesi gerçekten mevsimsel bir durum mu, yoksa başka bir şeyin habercisi olabilir mi?

Benim saçlarım da her ilkbaharda inceliyor gibi hissediyorum ama yaz başına doğru toparlıyor. Doktorum bunun saç döngüsüyle ilgili olduğunu söylemişti, kalıcı değilmiş.

Oyla 0
Mevsimsel incelme genelde geçici oluyor. Ama saçlar uzun süre eski haline dönmüyorsa o zaman araştırmak gerekiyor. Ben bu ayrımı süreye bakarak yapıyorum.

Oyla 0
Kışın saç daha az işlem görüyor, ilkbaharda ısı ve şekillendirme artıyor. Bu da incelme hissini artırıyor olabilir. Ben bakım rutiniyle bunu biraz dengeledim.

Oyla 0
İncelme bazen dökülmeden çok saç telinin susuz kalmasıyla ilgili oluyor. Nem eksikliği saçları daha ince gösteriyor. Bunu fark edince bakımımı ona göre değiştirdim.

Oyla 0
Dermatoloğum ilkbaharda saçların dinlenme evresinden çıkıp yenilenmeye geçtiğini söylemişti. O süreçte saçlar geçici olarak daha ince görünebiliyormuş. Bu bilgi beni çok rahatlattı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt