İnce Telli Saçlar İçin Hacim Veren Bir Rutin Var Mı?

Beyza Davran

Kayıtlı Üye
İnce telli saçlarla ilgili en büyük sorun hacmin kalıcı olmaması. Banyodan sonra saç fena durmuyor ama birkaç saat içinde sönüyor, özellikle dipler yapışmış gibi oluyor. Ne kadar özen göstersem de saçımın “dolgun” durması çok kısa sürüyor. Bu da ister istemez “acaba yanlış mı bakım yapıyorum?” sorusunu akla getiriyor.

İnce telli saçlar için hacim denince genelde ya çok kurutucu ürünler öneriliyor ya da saçı sertleştiren şeyler. Bunlar ilk başta hacim veriyor ama saçın dokusu hoş olmuyor. Bir süre sonra da saç daha da sönüyor. O yüzden hacimle bakım arasında bir denge kurmak istiyorum ama nasıl olacağını tam çözebilmiş değilim.

Krem kullanınca saç ağırlaşıyor, kullanmayınca da elektrikleniyor. Maske desen aynı şekilde. Bir noktada “ince telli saç için bakım mı yapılmaz?” diye bile düşündüm. Ama bakımsız bırakınca da saç çok cansız duruyor. Yani çıkmaz bir döngü gibi.

Gerçekten ince telli saçlar için işe yarayan, saçı söndürmeden hacim veren bir rutin var mı, bunu merak ediyorum.

İnce telli saçlar için hacim veren ama saçı ağırlaştırmayan bir bakım rutini oluşturan var mı?

İnce telli saçta en büyük farkı durulama süresi yaratıyor. Kremi iyi durulamadığım günlerde saçım anında sönüyor. Daha az ürün, daha uzun durulama bana çok iyi geldi.

Oyla 0
Hacim için bakım tamamen bırakılmamalı ama yeri değiştirilmeli. Maske dipten değil, sadece uçlara uygulanınca saç daha dolgun duruyor. Küçük dokunuşlar büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben ince telli saçlar için hafif ürünlere geçtim. Pantene Pro-V Aqua Light Şampuan saçımı temiz ama hafif bıraktı. Kremi çok az kullanıyorum. Bu şekilde saçım hem hacimli hem de yumuşak duruyor.

Oyla 0
Fön tek başına çözüm değil. Saçı ters yönde kurutmak ve sonrasında kurcalamamak hacmi daha uzun süre koruyor. Bakım rutini kadar şekillendirme alışkanlığı da önemli.

Oyla 0
Benim için hacim beklentisini biraz düşürmek rahatlatıcı oldu. İnce telli saç hiçbir zaman çok dolgun olmayacak ama doğru bakım ile sönük de durmuyor. Bunu kabul edince saçımla barıştım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt