İnce Telli Saçlar İçin Hangi Model Daha Dolgun Gösteriyor?

Ceren Demir

Kayıtlı Üye
Saçlarım ince telli olduğu için yıllardır aynı sorunla uğraşıyorum. Yeni yıkandığında fena durmuyor ama birkaç saat sonra sönüyor, hacmini kaybediyor ve başıma yapışmış gibi görünüyor. Ne yaparsam yapayım gür bir görüntü elde etmek zor oluyor. Köpük, sprey, fön… Hepsini denedim ama kalıcı bir çözüm bulamadım. O yüzden artık sorunun sadece şekillendirmede değil, kesimde olduğunu düşünmeye başladım.

Bazı modeller başkalarında çok dolgun duruyor ama benim saçımda aynı etkiyi yaratmıyor. Çok uzun kullandığımda ağırlıktan iyice sönüyor, çok kısa kestirdiğimde ise seyrekliği daha da ortaya çıkıyor gibi hissediyorum. Katlı kesimler öneriliyor ama fazla kat atılınca bu sefer uçlar iyice inceliyor. Düz kesimler ise daha toplu duruyor deniyor ama bana biraz cansız geliyor.

Saçımı her kestirdiğimde “Bu sefer olacak” umuduyla çıkıyorum ama birkaç hafta sonra yine aynı görüntüye dönüyorum. İnce telli saçla gerçekten dolgun bir görünüm yakalamak mümkün mü, yoksa beklentiyi mi düşürmek gerekiyor emin olamıyorum. Doğru modeli bulursam belki her gün hacim vermekle uğraşmam gerekmeyecek.

İnce telli saçlarda gerçekten daha dolgun gösteren bir saç modeli var mı, varsa hangileri daha başarılı oluyor?

Benim saçım da çok ince telli ve omuz hizasında, düz kesimle daha dolgun durduğunu fark ettim. Kat tamamen yok değil ama çok minimal. Uçlar tek parça olunca saç daha toplu görünüyor, bu bende ciddi fark yarattı.

Oyla 0
Katlı kesim bana hiç yaramadı. Saçım daha da seyrek göründü. Lob dediğimiz, omuz biraz altı düz kesimler bence ince telli saç için en risksiz seçenek. Şekillendirmesi de daha kolay oluyor.

Oyla 0
Ben doğru katla fark gördüm ama anahtar kelime “doğru”. Üstten hacim verip uçları inceltmeyen bir kesim olunca saçım çok daha dolgun duruyor. Kuaförün ince telli saç tecrübesi gerçekten çok önemli.

Oyla 0
Ben kısa modellere geçince saçım daha hacimli görünmeye başladı. Özellikle ense kısmı dolu kesilince genel görüntü toparlandı. Uzun saç ince tellide her zaman daha sönük duruyor bence.

Oyla 0
Kesim tek başına yetmiyor ama çok şey değiştiriyor. İnce telli saçta çok uzun ve çok katlı modellerden kaçınmak gerekiyor. Daha net hatlı, toplu kesimler dolgunluk hissini artırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt