İnce Telli Saçlarım Çabuk Elektrikleniyor, Bu Sorunu Nasıl Aştınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bensu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bensu

Kayıtlı Üye
Bir süredir saçlarımın elektriklenmesi günlük rutinimi zorlaştırmaya başladı. Özellikle tararken ya da kazak çıkarırken saçlarımın havaya kalkması oldukça sinir bozucu bir hâl aldı. İnce telli olduğu için her zaman biraz hareketli olurdu ama bu kadar kontrolsüzleşmesini beklemiyordum. Kullandığım kremi değiştirmeme rağmen sonuç alamayınca sebebin ne olduğunu düşünmeye başladım.

Kış mevsimi, nem eksikliği, yanlış tarak seçimi… Birçok ihtimal var ama hangisinin bu durumu tetiklediğini bulmak zor. Saçlarımın daha sakin ve kontrol edilebilir olmasını istiyorum. Bu nedenle benzer sorun yaşayanların deneyimlerini duymak bana gerçekten iyi gelecek.

İnce telli saçlarda elektriklenmeyi azaltmak için sizde en etkili yöntem ne oldu?

Ben elektriklenme yaşadığımda saç kremimi daha nemlendirici bir formüle değiştirmiştim. Bir de pamuklu havlu yerine mikrofiber havlu kullanınca fark belirginleşti. Saçın yüzeyini daha az hırpaladığı için elektriklenme ciddi şekilde azalmıştı.

Bende en etkili çözüm, saç uçlarına çok az miktarda serum uygulamak oldu. Yağlı görünmemesi için dikkatli sürmek gerekiyor ama doğru miktarı bulunca elektriklenme neredeyse tamamen ortadan kalktı. Soğuk hava dönemlerinde özellikle işe yarıyor.

Duştan sonra saçımı tam kurutmadan dışarı çıkardığımda elektriklenme artıyordu. Saç kurutma makinesini düşük ısıda kullanmayı öğrendiğimde bu sorun büyük ölçüde düzeldi. İnce telli saçların sıcağa daha hassas olduğunu fark ettim.

Bende neden statiklenme olduğunu araştırınca mevsimsel nem düşüşü olduğunu öğrendim. O aşamada oda nemlendiricisi bile fark yaratmıştı. Saç telleri çok kuru kalınca elektriklenme kaçınılmaz oluyormuş, nem desteği gerçekten işe yarıyor.

Antistatik tarak kullanmaya başladığımda elektriklenmenin belirgin şekilde azaldığını fark ettim. Normal fırçalar saç yüzeyini daha fazla reaksiyona sokuyormuş. Ekstra bir ürün kullanmadan sadece tarak değiştirerek bile rahatlama yaşamıştım.

Geri
Üst Alt