İnce Telliler İçin Hangi Saç Aksesuarları Daha Uygun?

Jülide Korkut

Kayıtlı Üye
İnce telli saçlara sahip olmak aslında biraz sabır testi gibi. Ne tokalar doğru duruyor, ne lastikler yerinde kalıyor. Saçımı topluyorum, beş dakika sonra toka kayıyor ya da tutmuyor. Bir de bazen o kadar sıkı bağlamak zorunda kalıyorum ki sonunda saç tellerim kopuyor. O yüzden artık “saçımı değil, aksesuarı suçlamam gerektiğini” fark ettim.

Son haftalarda ince telliler için özel tasarlanmış aksesuarları araştırıyorum. Bazı markalar “hafif kavrama gücü” sunan silikon bazlı lastikler çıkarmış. Bazılarıysa saten kaplı minik klipslerle saçın kırılmadan toplanmasını sağlıyor. Ama o kadar çok seçenek var ki, doğruyu bulmak zor. Bir yandan estetik görünmesini istiyorum, diğer yandan saçımı yormasın.

Sizce ince telli saçlar için en uygun aksesuar türü hangisi? Hafif mi olmalı, geniş mi, yoksa tamamen yumuşak kumaşlı mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız gerçekten işime yarar, çünkü her gün tokayla savaşmaktan yoruldum.

Çözüm
İnce telli saçta en önemli şey ağırlık. Ben ağır klipsler yerine hafif plastik tokalar kullanıyorum. Ayrıca tokayı her gün aynı noktadan takmamak lazım. Yeri değiştirince saç kökleri daha az baskı görüyor, dökülme azalıyor.
Benim saçlarım da çok ince. En iyi çözüm yumuşak kumaş kaplı scrunchie’ler oldu. “Kitsch” markasının küçük boy saten tokaları hem şık hem hafif. Saçı sıkmadan tutuyor, kopma yapmıyor. Plastik ya da metal içerikli tokalardan tamamen uzak duruyorum.

Küçük spiral tokalar mucize gibi. Saçı kavrıyor ama iz bırakmıyor. Özellikle “Invisibobble Nano” modeli ince telliler için harika. Uzun süre taktığında bile gerginlik hissi olmuyor. Bu modelle saçımın daha az döküldüğünü fark ettim.

İnce telli saçta en önemli şey ağırlık. Ben ağır klipsler yerine hafif plastik tokalar kullanıyorum. Ayrıca tokayı her gün aynı noktadan takmamak lazım. Yeri değiştirince saç kökleri daha az baskı görüyor, dökülme azalıyor.

Çözüm
Pamuklu lastikler ince telli saçı tutmuyor, hemen kayıyor. Ben bunun yerine saten kumaşlı küçük tokalar kullanıyorum. Yumuşak yüzeyi sayesinde saçta iz kalmıyor. Ayrıca gece yatarken bile takılabiliyor, rahatsız etmiyor.

Kancalı minik klipsler bende çok işe yaradı. Saçı kavrıyor ama sıkıştırmıyor. Tokayı doğru yerleştirmek de önemli; tepe yerine ense hizasında kullanmak saçın daha hacimli görünmesini sağlıyor. İnce saçlarda bu fark gerçekten büyük.

Geri
Üst Alt