Isı ile Şekillendirme Sonrası Saçı Onarmak İçin Hangi Bitkisel Bakım Yöntemleri Uygun?

Buket Vatansever

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçımı her duştan sonra düzleştiriyorum. Başta sadece özel günlerde yapıyordum, ama zamanla rutin haline geldi. Şimdi fark ettim ki saç tellerim incelmiş, uçları çatallanmış ve eski parlaklığı kalmamış. Özellikle uçlar neredeyse kırılmadan taranamıyor. Koruyucu spreyler denedim ama çoğu sadece geçici etki bırakıyor.

Bir süredir bitkisel bakım yapanların paylaşımlarını okuyorum. Argan yağı, avokado yağı, hatta karanfil yağı bile övülüyor. Ama açıkçası hangisini, nasıl kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Yağları karıştırmalı mıyım, yoksa tek tek mi uygulamak gerekiyor? Bir yanlış yapıp saçımı daha da yıpratmak istemiyorum.

Isıdan zarar görmüş saçları toparlamak gerçekten bu kadar zor mu, yoksa doğru karışımı bulamadım mı?

Kendi deneyimiyle işe yaradığını söyleyebilecek biri varsa paylaşsın lütfen. Artık saçımı eski haline getirmek istiyorum ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.

Çözüm
Isı hasarını azaltmak için her şeyden önce sabırlı olmak gerekiyor. Ben ısırgan otu ve biberiye çayını karıştırıp durulama suyu olarak kullanıyorum. Saç telleri güçleniyor, kırık görünümü azalıyor.
Ben argan ve jojoba yağını karıştırarak kullanıyorum. Duştan sonra nemliyken uyguluyorum, sabaha kadar bekletiyorum. Saç daha dolgun ve parlak hale geliyor. Düzenli yaptığında yıpranmış teller toparlanıyor.

Avokadoyu ezip içine bir çay kaşığı bal ekliyorum. Isı sonrası saçlara inanılmaz iyi geliyor. Maske şeklinde uygulayıp 20 dakika bekletiyorum, sonra ılık suyla yıkıyorum. Yumuşacık oluyor.

Isı hasarını azaltmak için her şeyden önce sabırlı olmak gerekiyor. Ben ısırgan otu ve biberiye çayını karıştırıp durulama suyu olarak kullanıyorum. Saç telleri güçleniyor, kırık görünümü azalıyor.

Çözüm
Karanfil yağı gerçekten işe yarıyor. Fakat çok yoğun olduğu için zeytinyağıyla seyrelterek sürmek gerekiyor. Kan dolaşımını artırıyor, saç daha canlı çıkıyor. Haftada bir yeterli.

Maskeden sonra saçını kendi haline kurumaya bırak. Isıyla şekil vermeden birkaç hafta geçirdiğinde bile fark hissediliyor. Ben böyle yapınca saçımın dokusu toparlandı, artık daha dayanıklı hissediyorum.

Geri
Üst Alt