Isı Koruyucu Sprey Saça Nasıl Uygulanır, Doğru Kullanım Nasıldır?

Irmak Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Isıdan koruyucu spreylerin işe yarayıp yaramadığı kadar önemli olan bir konu da nasıl uygulandığı. Benim kafamı en çok karıştıran nokta, bu ürünlerin ıslak mı yoksa kuru saça mı uygulanması gerektiği oldu. Bazı markalar duş sonrası nemli saça öneriyor, bazıları ise kuru saçta da kullanılabileceğini söylüyor.

Araştırmalarıma göre genel kural şu: Sprey çoğunlukla nemli saça, yani fön öncesinde uygulanıyor. Bu şekilde saçın her telini kaplayarak daha iyi koruma sağlıyor. Eğer maşa ya da düzleştirici kullanılacaksa, saç tamamen kurutulduktan sonra tekrar hafifçe uygulanabiliyor. Burada en kritik şey, ürünü 20–30 cm mesafeden sıkmak. Aksi halde saçta birikme yapabiliyor ve ağırlaştırıyor.

Bir diğer önemli nokta, saçın tamamına eşit yayılması. Bunun için ürünü sıktıktan sonra mutlaka bir tarak yardımıyla dağıtmak gerekiyor. Saçı sadece önlere değil, arkaya ve alt katmanlara da uygulamak lazım. Ayrıca ürün miktarını abartmamak gerekiyor; çok fazla sprey saçta yapışkanlık ve yağlı bir his bırakabilir.

👉 Siz ısıdan koruyucu spreyi nasıl uyguluyorsunuz? Nemli mi kuru saça mı, hangi yöntem daha etkili oldu?

Ben Tresemmé Heat Defence kullanıyorum. Duştan sonra saçımı havluyla kurutup nemliyken sıkıyorum. Sonra tarayıp fön çekiyorum. Saçım asla yanmıyor, çok işe yarıyor.

Oyla 0
L’Oréal Heat Protect Spray kullanıyorum. Kuru saça da denedim ama en iyi sonucu nemliyken veriyor. Daha eşit dağılıyor. 25 cm mesafeden sıkıyorum, sonra tarakla yayıyorum.

Oyla 0
Ben Kerastase Defense Thermique tercih ediyorum. Uygulaması çok kolay. Nemli saça sürüp fön çekiyorum. Hem koruyor hem de saçımı yumuşatıyor.

Oyla 0
Syoss Heat Protect kullanıyorum. Saçımı ısıya hazırlamak için her zaman nemliyken sıkıyorum. Sonrasında düzleştiriciye geçiyorum. Kuru saçta fazla etkili bulmadım.

Oyla 0
Benim favorim Wella EIMI Thermal Image. İki fazlı olduğu için önce çalkalıyorum. Hem nemli hem kuru saça uygulanabiliyor ama nemliyken çok daha etkili oluyor.

Oyla 0
Ben Moroccanoil Perfect Defense kullanıyorum. Çoğunlukla kuru saça, maşa öncesi uyguluyorum. Saçım ağırlaşmıyor, güzel kokuyor ve yanmıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt