Islakken Saçlarım Aşırı Kopuyor, Bu Normal Mi?

Binnur Kaya

Kayıtlı Üye
Saçlarımı yıkadıktan sonra tararken ya da sadece elimle açmaya çalışırken inanılmaz bir kopma yaşıyorum. Islakken saçlarım sanki çok daha hassas oluyor ve en ufak bir harekette kopuyor gibi hissediyorum. Kuruyken bu kadar sorun yaşamıyorum ama ıslakken yaşanan bu kopmalar beni gerçekten endişelendiriyor.

Duş sonrası saç kremi kullanıyorum, bazen maske de yapıyorum ama yine de tararken kopan telleri görmek moralimi bozuyor. Acaba bu tamamen normal bir durum mu, yoksa saçlarım aşırı yıprandığı için mi böyle oluyor bilmiyorum. “Islak saç daha hassas olur” deniyor ama bu kadar mı olur diye de düşünüyorum.

Saçlarımı her yıkadığımda aynı korkuyu yaşamak istemiyorum. Bu durumu yaşayan ve nedenini anlayanların deneyimleri benim için çok önemli.

Islakken saçların aşırı kopması normal mi, yoksa ciddi bir yıpranma belirtisi mi?

Islak saç gerçekten daha hassas ama bende bu kadar kopuyorsa genelde yıpranmadan oluyor. Ben tarama şeklini değiştirince fark gördüm. Önce uçları açıp yukarı doğru çıktım, kopma azaldı.

Oyla 0
Ben saçımı ıslakken taramayı tamamen bıraktım. Hafif nemliyken açıyorum. O zamandan beri kopma ciddi şekilde azaldı. Küçük bir alışkanlık ama fark büyük.

Oyla 0
Saç kremi kullanmadan taramak bende kopmayı artırıyordu. Kremi sadece boylara uygulayınca saç daha kaygan oldu ve tarama kolaylaştı.

Oyla 0
Bende aşırı kopma protein eksikliğinden çıkmıştı. Saçlarım çok zayıftı. Bakımı değiştirince ıslakken bile daha dayanıklı hale geldi.

Oyla 0
Normalden fazlaysa bence ciddiye almak lazım. Ben uzun süre “normal” diye önemsemedim ama saçlarım iyice inceldi. Erken fark etmek önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt