İstanbul'da Hangi Saç Ekim Merkezi Tercih Edilmeli?

Tahsin Soylu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Saç dökülmesi sorunum ne yazık ki giderek arttı ve artık bu konuda ciddi bir adım atmak istiyorum. Bu nedenle bir süredir Türkiye’deki saç ekim merkezleri hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. Özellikle de İstanbul’daki seçenekleri araştırıyorum çünkü bu alanda en çok tercih edilen şehir burası gibi görünüyor.

Fakat sorun şu: Her merkez farklı bir yöntem, teknoloji ve fiyat politikası sunuyor.
Bu yüzden hangi merkezin gerçekten kaliteli ve kalıcı sonuçlar verdiğini anlamak oldukça zor.

Aklımda birçok soru var:​

• Hangi merkez hangi yöntemleri kullanıyor? (FUE, DHI, Safir FUE vs.)
  • Tedavi süreci ne kadar sürüyor?
  • Ekim sonrası bakım süreci nasıl ilerliyor?
  • Maliyet açısından neye hazırlıklı olmalıyım?
  • Ve en önemlisi: Hastaların deneyimleri ne yönde?
Bu yüzden İstanbul’da saç ekimi yaptırmış olan arkadaşlardan veya çevresinde bu işlemi başarıyla geçirmiş kişilerden güvenilir, deneyimli ve memnuniyet oranı yüksek merkezler hakkında tavsiye almak istiyorum.

👉 Sizce İstanbul’daki en iyi saç ekimi merkezleri hangileri?
👉 Gerçekten doğal, estetik ve uzun vadede memnun eden sonuçlar sunan klinikler var mı?

Yorum ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim 🙏

Ben geçen yıl Dr. Serkan Aygın Klinik'te saç ekimi yaptırdım ve sonuçlardan çok memnunum. Klinik oldukça hijyenik ve profesyonel bir ortama sahip. FUE tekniği ile saç ekimi yaptılar ve süreç boyunca her adımda bilgilendirildim. Operasyondan sonra bile her türlü sorum için yardımcı oldular. Şimdi daha fazla özgüvenle yaşıyorum ve bu kliniği kesinlikle tavsiye ederim.

Oyla 0
Yakın zamanda Este Favor Saç Ekim Merkezi'nde saç ekimi yaptırdım. Operasyon sırasında ve sonrasında gösterdikleri ilgi ve profesyonellik gerçekten etkileyiciydi. DHI tekniğini kullandılar ve sonuçlar çok doğal görünüyor. Klinik, ulaşım ve konaklama gibi hizmetleri de paketine dahil etti, bu da süreci çok daha kolay hale getirdi. Saç ekimi düşünenlere Este Favor'u gönül rahatlığıyla öneririm.

Oyla 0
Selamlar,
Ben de seninle aynı süreçten geçtim. Özellikle İstanbul’daki seçenekler o kadar fazla ki, karar vermek gerçekten zor. Bende de saç dökülmesi ciddi boyuttaydı, özellikle tepe bölgesinde açıklık oluşmaya başlamıştı.

Yaklaşık 1 yıl önce İstanbul'da Ataşehir’de bulunan bir saç ekim kliniğinde FUE tekniğiyle saç ekimi yaptırdım. İsmini buraya yazmak reklam gibi olmasın ama istersen özelden paylaşırım. Şunu diyebilirim:
👉 Danışma aşamasından, ekim sürecine ve sonrasındaki takiplere kadar gerçekten profesyonel bir hizmet verdiler.
👉 Ekim sonrasında ilk 2 hafta biraz sabır gerektiriyor, çünkü kabuklanma ve hafif kaşıntı oluyor ama 3. aydan sonra net gelişmeler başlıyor.
👉 6. aydan itibaren saçlarım görünür biçimde dolmaya başladı. Şu an 10. aydayım ve sonuçlardan çok memnunum.

Fiyatlar değişken ama ortalama 30.000 – 50.000 TL arası diyebilirim, kullanılan tekniğe ve saç yoğunluğuna göre. Özellikle Safir FUE ve DHI en çok önerilenler arasında ama DHI biraz daha pahalı.

Benim tavsiyem:
  • Mutlaka öncesi/sonrası fotoğrafları iste.
  • Ekim sonrası bakım hizmeti sunan yerleri tercih et.
  • Merkezin Sağlık Bakanlığı onaylı olup olmadığına dikkat et.
Umarım sen de doğru merkezi bulur ve istediğin görünüme kavuşursun. Her şey gönlünce olsun! 💪🏻

Oyla 0
Geri
Üst Alt