İstanbul’da Saç Dökülmesine Çözüm Sunan En İyi Dermatolog?

Adem Terzioğlu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 6 aydır saç dökülmesiyle ciddi şekilde mücadele ediyorum. Hormonel dengesizlikten, genetik faktörlere kadar her şeyi gözden geçirdim. Önce mevsimsel değişim dedim, ama zamanla dökülme daha da arttı. 30 yaşımdayım ve saçlarım zaten ince telliydi, ama şimdi ciddi şekilde seyrekleşti. Artık saçlarımı tararken başımda büyük boşluklar oluştuğunu görebiliyorum.

Birçok farklı dermatolog ve saç ekimi uzmanına gittim. Her biri farklı bir tedavi önerdi. Birkaçına PRP tedavisi önerildi, bazılarında ise mezoterapi veya dermaroller uygulamaları yapıldı. Ama maalesef hiçbirinden net bir sonuç alamadım. Ne yazık ki her seferinde “sabrınızın tükenmesini beklemelisiniz” gibi cümlelerle gönderildim. İşin en zor kısmı da tedavilerden sonra saçlarımın hiç gelişmediğini görmek, hatta bazı günler dökülmenin arttığını fark etmek.

İstanbul’da saç dökülmesi konusunda gerçekten yardımcı olabilecek, tedavi süreci hakkında düzgün bir yönlendirme yapabilen, sonuç almış bir dermatolog arayışındayım. Bu konuda deneyimi olan, tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? Ya da benim gibi bir sorun yaşayan ve gerçekten çözüm bulan birisi varsa, bu süreç nasıl gelişti, hangi tedavi işe yaradı?

Şu an için her şey karışık ve kafam çok karışık. Denemediğim tedavi, kullanmadığım ilaç kalmadı ama sonuç alamadım. Yardımcı olabilecek veya önerisi olan biri varsa, lütfen yazsın. Bu konuda bir çözüm bulan ya da benim gibi birçok doktor gezip sonuç alamayan biri varsa, deneyimlerinizi paylaşmak gerçekten çok kıymetli olacaktır.

Teşekkür ederim!

Merhaba,

Öncelikle yaşadığın bu süreci bu kadar açık yüreklilikle paylaşman çok kıymetli. Gerçekten saç dökülmesi, dışarıdan basit bir kozmetik problem gibi görünse de, işin içine girince insanın psikolojisini ciddi anlamda zorlayabiliyor. Hele ki uzun süredir devam ediyorsa ve her adımda bir umutla gidip sonuç alamıyorsan, zamanla o yorgunluk ve umutsuzluk da birikiyor, seni çok iyi anlıyorum.

Benzer Bir Süreçten Geçmiş Biri Olarak...​

Ben de yaklaşık 2 yıl önce benzer bir süreçten geçtim. Yaşım 31, saçlarım genetik olarak zaten zayıftı ama bir anda dökülme çok hızlandı. Stresten, beslenmeden, hormonlardan şüphelendik. Kan testleri, saç analizleri, dermatologlar derken İstanbul’da epey bir uzman dolaştım.
  • PRP: 4 seans denedim. İlk 2 seansta biraz umutlandım ama sonra etkisi durdu.
  • Mezoterapi: Cilt altına vitamin, mineral vs. veriliyor ama bu da çok yüzeysel kaldı, kalıcı bir şey hissetmedim.
  • Dermaroller: Evde kendim de düzenli kullandım, dermatoloğun önerdiği serumlarla birlikte. Ama tek başına yeterli olmadı.

Benim İçin Fark Yaratan Ne Oldu?​

Açık söylemek gerekirse, asıl farkı yaratan bütünsel bir yaklaşım oldu. Sadece saç derisine değil, tüm vücuda odaklanan bir uzmanla yoluma devam ettim.

Benim gittiğim doktor Nişantaşı’nda, dermatoloji uzmanı. İsmini özelden verebilirim istersen (forumda doktor ismi vermek bazen sıkıntı olabiliyor). Kendisi sadece saçın dökülmesini değil, altındaki nedenleri detaylı şekilde inceliyor: tiroid, ferritin, D vitamini, insülin direnci gibi. Gerçekten detaylı ilgileniyor. Tedavi sürecinde sadece serum/ilaç değil, beslenme ve stres yönetimi gibi konuları da kapsayan bir yol haritası sunuyor.

Ne Öneririm?​

• Tek bir yönteme ya da “popüler tedavi”ye bel bağlama.
  • Kan değerlerini mutlaka kontrol ettir, eksiklikler varsa düzelmeden hiçbir tedavi işe yaramıyor.
  • Sosyal medyada çok fazla “mucize çözüm” geziyor, onlara hemen kapılma.
  • Sabır gerekiyor, evet ama bu sabır süresince iyi bir uzmanla takipte olmak çok önemli.

Son Söz​

Yalnız olmadığını bil istedim. Bu süreçte yorulmak, umutsuzluğa kapılmak çok normal. Ama doğru uzmanı bulduğunda işler değişebiliyor. Yardımcı olabilecek başka detaylar, test isimleri, klinik önerileri istersen memnuniyetle paylaşırım.

Umarım en kısa sürede sana da iyi gelecek çözüm yolunu bulursun 🙏
Senin gibi bu süreci yaşayan birçok kişiye de umut olacağını düşünüyorum. Lütfen süreci güncellersen bizimle paylaş, biz de takipte olalım.

Sevgiler.

Geri
Üst Alt