İstanbul’da Saç Ekimi Yaptıranlar Süreci Baştan Sona Anlatabilir Mi?

Ömer Karaman

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırma fikri kafamda iyice netleşti ama hâlâ süreçle ilgili ciddi soru işaretlerim var. Klinik sitelerinde her şey çok basit, hızlı ve sorunsuz gibi anlatılıyor ama gerçek hayatta bunun böyle olmadığını tahmin ediyorum. Özellikle operasyon günü neler oluyor, sonrasında ilk günler nasıl geçiyor, insan ne kadar sürede normal hayatına dönebiliyor bunları bilmek istiyorum.

Ayrıca şok dökülme, kabuklanma, kızarıklık gibi konular da beni biraz düşündürüyor. Bunlar ne kadar sürüyor, psikolojik olarak insanı zorluyor mu, iş hayatını ya da sosyal hayatı ne kadar etkiliyor? Sadece “ekim yaptırdım” demek yetmiyor, öncesi ve sonrası da en az operasyon kadar önemli gibi geliyor.

İstanbul’da saç ekimi yaptırmış ve süreci gerçekten yaşamış olanların baştan sona anlatması benim için çok yol gösterici olur.

İstanbul’da saç ekimi yaptıranlar, süreci ilk görüşmeden sonuca kadar dürüstçe anlatabilir mi?

Ben süreci kısaca anlatayım. Önce ön görüşme oluyor, saç çizgisi planlanıyor. Operasyon günü sabah erken gidiyorsun, tıraş ve lokal anestezi yapılıyor. İşlem 6–8 saat sürüyor. İlk gün biraz ağrı ve gerginlik oluyor ama dayanılmayacak gibi değil.

Oyla 0
İlk hafta en zor kısım. Kabuklanma, ödem ve dikkat edilmesi gereken çok şey var. Yatış pozisyonu, yıkama, dışarı çıkma derken insan biraz bunalmış hissediyor. Ama 10–14 gün sonra her şey normale dönmeye başlıyor.

Oyla 0
Şok dökülme bende 1. ayda başladı. Moral bozucu ama geçici olduğunu bilmek önemli. 3–4 ay saçsız gibi dolaşıyorsun ama 5. aydan sonra çıkışlar başlıyor. Sabır isteyen bir süreç.

Oyla 0
Sosyal hayata dönüş kişiye göre değişiyor. Ben 10 gün sonra işe döndüm ama şapka takarak gezdim. Spor ve ağır aktiviteler için 1 ay bekledim. Kurallara uyarsan süreç daha rahat geçiyor.

Oyla 0
Gerçek sonuç için en az 9–12 ay beklemek gerekiyor. İlk 6 ay “iyi mi oldu kötü mü oldu” diye çok düşünüyorsun. 1 yıl dolduğunda fotoğraflara bakınca fark netleşiyor. Süreci bilerek girersen daha az stres yaşıyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt