Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlerle uzun süredir yaşadığım ve artık hayat kalitemi de etkileyen bir durumu paylaşmak istiyorum: saç dökülmesi. Belki bazılarımız için yalnızca estetik bir detay gibi görünse de, bu süreç bende oldukça derin bir üzüntü ve özgüven kaybı yarattı. Yaşım henüz 34 olmasına rağmen, saçlarımın büyük bir bölümünü kaybettim ve aynaya her baktığımda bu değişimin farkına varmak daha da zor hale geldi.
Saç dökülmesini durdurmak için yıllar içinde elimden geleni yaptım. Vitamin takviyeleri, bitkisel yağlar, anti-dökülme şampuanları, saç losyonları… Kısacası denenebilecek ne varsa denedim. Kimi zaman kısa süreli olumlu etkiler gördüm, ama maalesef dökülmeyi kalıcı olarak durduramadım. Özellikle son birkaç yıl içinde tepe bölgesindeki saçlarım neredeyse tamamen seyrekleşti ve artık gizlemek mümkün değil.
Geçtiğimiz hafta berberime gittiğimde, artık durumu saklamanın değil, çözüm aramanın zamanı geldiğini açık açık söyledi. Kendisi de bu süreci yaşayan müşterilerinden olumlu geri dönüşler aldığını belirtti ve bana açıkça “Saç ekimi için doğru zamandasın” dedi. İşte bu noktada ben de İstanbul’da en iyi saç ekimi yapan merkezleri araştırmaya başladım.
Bu süreci hafife almak istemiyorum. Çünkü saç ekimi bir defaya mahsus, uzun vadeli bir karar. O yüzden, bu işe sadece ticari bakan değil, gerçekten tecrübeli, uzman doktorlar eşliğinde çalışan, referansları güçlü, steril ortamda işlem yapan ve hastalarının memnuniyetini önemseyen merkezler arıyorum. İstanbul bu konuda oldukça geniş bir yelpazeye sahip ama hangisi gerçekten işin ehli, bunu ayırt etmek kolay değil.
Kendi beklentilerim şöyle:
- Doğal görünümlü sonuçlar veren,
- Greft sayısı kadar saç çizgisi estetiğine de önem veren,
- Operasyon sonrası süreci iyi yöneten,
- İlgili ve hasta memnuniyeti odaklı bir ekip.
Şu anda ciddi şekilde araştırma aşamasındayım ve muhtemelen önümüzdeki haftalarda birkaç merkezle yüz yüze görüşme planlıyorum. Amacım; artık aynaya daha umutla bakmak, yeniden kendimi iyi hissetmek.
Şimdiden vakit ayırıp yorum yapacak herkese içtenlikle teşekkür ederim.
Gerçek deneyimleriniz, yalnızca bana değil, bu süreci yaşayan birçok kişiye de ışık olacaktır.