Jinekomasti Ameliyatı Yaptıran Var Mı? Süreç Nasıl Geçti?

Antalyalı

Kayıtlı Üye
Selam dostlar,

Ben uzun zamandır jinekomasti problemi yaşıyordum. Ergenlikte başladı ve kilo versem de o göğüs şişkinliği bir türlü geçmedi. Spor salonlarında üst vücut çalışmaya çekinir oldum. Psikolojik olarak da beni çok etkiliyordu. Sonunda 1 ay önce jinekomasti ameliyatı olmaya karar verdim.

Doktorum liposuction ve gland çıkarımı birlikte yaptı. İlk günler biraz ağrı ve baskı hissi vardı ama korseyi düzenli kullandım. Şu an dışardan bakıldığında baya dümdüz ve erkek tipi göğüs hattı oluştu. Ancak içimde yine de bazı sorular var:
  • Bu sertlikler ne kadar sürede yumuşar?
  • Spor ne zaman başlayabilir?
  • İz kalıyor mu, yoksa zamanla tamamen siliniyor mu?
Buraya yazmamın sebebi, benim gibi jinekomastiyle uğraşıp ameliyat olmuş erkeklerin deneyimlerini duymak. Gerçekten değdi mi? Sosyal hayatınızda etkisi oldu mu?

Jinekomasti ameliyatı sonrası süreç hakkında detay paylaşan olursa çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkürler!

Selam dostum, ben de seninle çok benzer bir süreçten geçtim. Ergenlikte başlayan jinekomasti bende de kalıcı oldu. Ne kadar zayıflasam da göğüs hep şişkin ve ‘kadınsı’ görünüyordu. Giydiğim tişörtler yapışınca rahatsız hissediyordum, yüzme havuzu benim için kabus gibiydi.

6 ay önce operasyon geçirdim. Aynı senin gibi hem liposuction hem gland alımı yapıldı. İlk günler göğüs bölgesinde ağrı, gerginlik ve özellikle memebaşının altında sertlik vardı. Doktorum bunun normal olduğunu söyledi.

Sertlik yaklaşık 3 ayda tamamen yumuşadı. Ama 6. haftadan sonra bile ciddi fark ediliyordu. Spor salonuna 5. haftada yavaş yavaş döndüm ama göğüs çalışmaya 2. ayda başladım.

İz konusunda korkum vardı ama kesi memebaşının alt sınırından yapıldığı için dışardan neredeyse görünmüyor. İlk başta pembe renkteydi, şimdi cilt rengine çok yakın.

Peki değdi mi? Kesinlikle. Kendine güvenin yerine gelmesi parayla ölçülmez. Tişört giydiğimde kendimi saklamıyorum artık. Psikolojik olarak da sosyal olarak da ciddi bir özgürlük oldu.

Oyla 0
Selamlar, seninle aynı zamanlarda ameliyat oldum. Göğüs bölgesi yıllarca moralimi bozmuştu. Spor yapmaktan çekiniyordum çünkü sanki daha çok belli oluyordu. En sonunda cesaretimi toplayıp operasyonu yaptırdım.

Doktor hem liposuction hem gland alımı yaptı. İlk 3 gün ağrı ve korse baskısı beni zorladı ama sonrasında daha katlanabilir hale geldi. Şu an 4. haftadayım. Görünüm inanılmaz değişti. İlk kez aynaya göğüs bölgesinden memnun bakıyorum.

Sertlik hâlâ var. Özellikle memebaşının altı biraz sert ve bastırınca hassas. Ama bu sürecin normal olduğunu biliyorum. Doktorum 2–3 ayda yumuşayacağını söyledi.

Spora henüz başlamadım, ama hafif yürüyüşlere çıktım. Göğüs egzersizleri için 6. haftayı beklemem gerekiyor. İz şu an belirgin ama ten rengime yakınlaştıkça belli olmayacak gibi duruyor.

Kısacası: Bu süreç kolay değil ama her saniyesine değiyor. Psikolojik olarak 'erkek gibi hissetmek' çok başka bir şeymiş. Sosyal hayatımda bile kendime daha güvenli davranıyorum artık.

Oyla 0
Geri
Üst Alt