Kadınlar İçin Doğru Cilt Bakım Rutini Nasıl Oluşturulur?

Hülya Biçer

Kayıtlı Üye
Cilt bakımı konusuna girmek istiyorum ama nereden başlayacağımı gerçekten bilmiyorum. Sosyal medyada o kadar fazla ürün, o kadar fazla adım var ki insanın kafası karışıyor. Bir yerde “3 adım yeter” deniyor, başka bir yerde 8–10 ürünlük rutinler öneriliyor. Açıkçası hangisi doğru, hangisi bana uygun ayırt edemiyorum.

Benim cildim bazen kuru, bazen sivilceye meyilli, bazen de hassaslaşıyor. Bu yüzden yanlış bir ürün kullandığımda hemen tepki veriyor. Daha önce hevesle aldığım bazı ürünler cildimi daha iyi yapmak yerine daha da kötü hale getirdi. O yüzden artık rastgele ürün denemek istemiyorum.

Temizleyici, tonik, serum, nemlendirici, güneş kremi derken sıralama da ayrı bir mesele. Sabah ve akşam rutini aynı mı olmalı, her ürünü her gün kullanmak şart mı, bunlar da kafamı karıştırıyor. Cildimi yormadan ama gerçekten fayda sağlayacak bir rutin oluşturmak istiyorum.

Amacım kusursuz bir cilt değil, daha sağlıklı ve dengeli bir cilt. O yüzden gerçekten işe yarayan, sürdürülebilir bir bakım düzeni arıyorum.

Kadınlar için doğru cilt bakım rutini nasıl oluşturulmalı, temel olarak hangi adımlar mutlaka olmalı?

Ben çok ürün kullanınca cildim hemen bozuluyor. Temizleyici, nemlendirici ve güneş kremiyle başladım. Sonradan yavaş yavaş serum ekledim. Az ama düzenli bence en iyisi.

Oyla 0
Bence önce cilt tipini anlamak gerekiyor. Ben kuru sanıyordum ama meğerse karma ciltmişim. Ona göre ürün seçince rutinim çok daha işe yaradı.

Oyla 0
Sıralama gerçekten önemli. Yanlış sırayla kullandığımda ürünler hiç işe yaramıyordu. Önce temizleme, sonra serum, en son nemlendirici şeklinde ilerliyorum.

Oyla 0
Sabah ve akşam rutini aynı olmak zorunda değil. Sabah daha hafif, akşam daha onarıcı ürünler kullanıyorum. Cildim bu düzene daha iyi tepki verdi.

Oyla 0
Doğru cilt bakım rutini sade ve cilt tipine uygun olmalı. Temizleme, nemlendirme ve güneş koruması temel. Fazlası ihtiyaca göre eklenmeli, acele edilmemeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt