Kadınlar Saç Yağını Duş Öncesi Mi Sonrası Mı Kullanmalı?

Leman Gürel

Kayıtlı Üye
Saç yağı kullanmaya karar verdiğimde bu kez de ne zaman kullanmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Duş öncesi mi yoksa sonrası mı daha etkili olur, bununla ilgili çok farklı öneriler var. Herkesin farklı bir yöntemi olması insanın kafasını iyice karıştırıyor.

Duş öncesi kullanıldığında yağın saç derisini beslediği ve daha derin etki sağladığı söyleniyor. Ancak bu yöntemde yağı saçtan tamamen arındırmak zor oluyor gibi geliyor. Duş sonrası kullanım ise daha pratik ama bu kez de yağın saçta ağırlık yapmasından çekiniyorum. Özellikle ince telli saçlar için bu durum daha riskli.

Benim saçlarım boyalı ve uçları kuru. Saç derim ise hassas. Bu yüzden yağı yanlış zamanda kullanırsam ya saçlarım söner ya da saç derim rahatsız olur diye endişe ediyorum. Aynı ürünü farklı zamanlarda deneyenlerin farklı sonuçlar alması da kafamı karıştırıyor.

Yağın ne amaçla kullanıldığına göre zamanlamanın değişebileceğini düşünüyorum. Bakım için mi, onarım için mi, yoksa sadece yumuşaklık için mi kullanıldığı önemli gibi geliyor. Bu yüzden gerçek deneyimler benim için daha yol gösterici.

Kadınlar saç yağını en iyi etkiyi almak için duş öncesinde mi yoksa duş sonrasında mı kullanmalı?

Ben saç yağını duş öncesi kullanıyorum. Yaklaşık yarım saat bekletip yıkıyorum. Bu şekilde saçlarım daha yumuşak oluyor ama yağlı bir his kalmıyor.

Oyla 0
Duş sonrası çok az miktarda kullanıyorum. Sadece saç uçlarına sürüyorum. Bu yöntemle saçlarım daha parlak duruyor ve ağırlık yapmıyor.

Oyla 0
İki yöntemi de denedim. Bakım için duş öncesi, şekil ve yumuşaklık için duş sonrası daha iyi sonuç verdi. Amaca göre değiştirmek mantıklı.

Oyla 0
Saç derim hassas olduğu için duş öncesi kullanım bana daha uygun oldu. Yağ saç derisinde uzun süre kalmadığı için rahatsızlık yaşamadım.

Oyla 0
Duş sonrası kullandığımda saçlarım çabuk sönüyordu. Duş öncesi kullanmaya geçince bu sorun ortadan kalktı. Saç tipine göre fark ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt