Kadınlarda Cilt Bakımı Ne Kadar Sürede Etki Gösterir?

Hasret Soylu

Kayıtlı Üye
Cilt bakımına başlayalı bir süre oldu ama açıkçası hâlâ “etki görüyor muyum, yoksa hayal mi ediyorum” diye düşünüyorum. Sosyal medyada bazı insanlar birkaç haftada mucizevi sonuçlar aldığını söylüyor ama benim cildimde değişimler çok daha yavaş oluyor. Bu da ister istemez sabırsızlandırıyor ve motivasyonumu düşürüyor.

İlk başta birkaç gün içinde bir şeyler fark etmeyi bekliyordum. Ama zaman geçtikçe bunun pek gerçekçi olmadığını anladım. Cildim bazen daha canlı görünüyor, bazen hiçbir değişiklik yokmuş gibi geliyor. Hatta bazı dönemler “acaba ürünler bana yaramıyor mu” diye düşünüp bırakmayı bile düşündüm.

Bir de herkesin “etki” dediği şey farklı. Kimi için sivilcenin azalması etki, kimi için cildin daha parlak görünmesi, kimi için de lekelerin açılması. Benim beklentim daha dengeli, daha sağlıklı bir cilt ama bunun ne kadar sürede mümkün olduğunu bilmiyorum. Haftalar mı, aylar mı, yoksa gerçekten uzun vadeli bir süreç mi?

Cilt bakımına devam etmek istiyorum ama boşuna uğraşıyormuş gibi hissetmek de istemiyorum. Gerçekçi beklentiye sahip olmak benim için önemli.

Kadınlarda cilt bakımı ne kadar sürede etki göstermeye başlar, hangi değişimler ne zaman fark edilir?

Ben ilk farkı yaklaşık 3–4 hafta sonra gördüm. Önce cildimin daha az gerildiğini hissettim, sonra sivilcelerim azalmaya başladı. H Холemen sabır istiyor.

Oyla 0
Bence bu tamamen ne beklediğine bağlı. Nem dengesi kısa sürede fark ediliyor ama leke ve ton eşitliği için aylar gerekiyor. Ben bunu sonradan kabullendim.

Oyla 0
İlk haftalarda büyük bir değişim olmadı ama düzenli devam edince cildim daha canlı görünmeye başladı. Etki yavaş ama kalıcı oluyor.

Oyla 0
Ben çok çabuk sonuç beklediğim için sürekli ürün değiştirdim, bu da işleri geciktirdi. Sabit kalınca farkı daha net gördüm.

Oyla 0
Cilt bakımının etkisi genelde 1–2 ay içinde hissedilmeye başlar. Nem, doku ve canlılık önce gelir; leke ve yaşlanma etkileri ise daha uzun vadede görülür. Sabır şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt