Kadınlarda Genital Bölge Lazer Epilasyonu Güvenli Midir?

Jasmin Durmaz

Kayıtlı Üye
Bu konuyu açmak istedim çünkü çevremde neredeyse herkes yaptırıyor ama yine de kimse açık açık konuşmuyor. Bir yandan “çok rahat ettim, keşke daha önce yapsaydım” diyenler var, diğer yandan “çok hassas bir bölge, dikkat et” diye uyaranlar. Benim de aklımda hep aynı soru dönüp duruyor: gerçekten güvenli mi?

Sonuçta genital bölge cilt olarak ince, hassas ve koyu renkli. Işığa duyarlılığı da fazla. Bazı uzmanlar “doğru cihaz ve düşük atım gücüyle hiçbir sorun olmaz” diyor, bazıları ise “kızarıklık, tahriş, hatta lekelenme olabilir” diye uyarıyor. Özellikle ilk seans sonrası hafif yanma yaşayan birkaç kişi tanıyorum.

Ama çoğu kişi birkaç seanstan sonra bu hissin geçtiğini söylüyor.

Açıkçası ben de denemeyi düşünüyorum ama endişeliyim. Estetik amaçlı olsa da sağlık kısmı benim için öncelikli. Sonuçta sürekli sürtünen, terleyen bir bölge. Yanlış bir uygulama kalıcı hasar bırakabilir mi diye korkuyorum.

Gerçekten genital bölge lazeri uzman kontrolünde güvenli bir işlem mi, yoksa gereksiz bir risk mi almış oluruz?

Yaptıranlar memnun kaldı mı, yoksa pişman olanlar da var mı?

Ben yaptırdım, ilk seans biraz yandı ama ikinciye alıştım. Şu an çok memnunum, tüyler neredeyse yok. Sadece güvenilir bir yer seçmek önemli, cihaz ayarı düşük olmalı.

Oyla 0
Benim ilk deneyimim pek iyi değildi, merkez yeterince bilgilendirmemişti. Sonra başka yere gittim, doğru cihazla hiç sorun yaşamadım. Hafif pembeleşme dışında hiçbir şey olmadı.

Oyla 0
Hassasiyet kişiden kişiye değişiyor. Benim arkadaşımda kızarıklık üç gün sürdü ama bana hiçbir şey olmadı. Hijyen ve uzmanlık burada her şeyden önemli.

Oyla 0
Benim için en konforlu bölge bile orasıydı çünkü buz lazerde acı çok az. Seanslardan sonra ılık duş dışında özel bir bakım yapmadım. Bence dikkat edince risk yok.

Oyla 0
Korkulacak kadar riskli değil ama kesinlikle profesyonel biri yapmalı. Ucuz yerlerin cihazları bazen eski oluyor. Ben biraz araştırıp öyle karar verdim, şu anda gayet memnunum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt