Kadınlarda Lazer Epilasyon Sonrası Tüyler Neden Tekrar Çıkar?

Şura Demirtaş

Kayıtlı Üye
Lazere başlayan herkesin umudu aynı: “Bir daha hiç çıkmayacak.” Ama çevremde çoğu kişi birkaç yıl sonra “tekrar çıktı” diyor. Açıkçası bu durum kafamı epey karıştırdı. Madem kökler yakılıyor, o tüyler nasıl geri gelebiliyor? Gerçekten kalıcı denilen şey ne kadar kalıcı?

Ben de yaklaşık iki yıl önce lazer yaptırmıştım. İlk başlarda inanılmaz memnundum; pürüzsüz, tertemiz bir cilt. Ama bir süre sonra, özellikle koltuk altı ve bacakta ufak ufak tüylenme başladı. Uzmanım bunun “hormonal değişim” kaynaklı olabileceğini söyledi. Yani kök yoktan var olmuyor ama vücut yeni kıl kökü üretebiliyormuş. Bir de tüyler çok inceleştiği için gözle görünmese de zamanla fark ediliyormuş.

Bazı arkadaşlarım hatırlatma seanslarıyla durumu kontrol altında tutuyor. Kimisi de “tamamen bitti” deyip yıllarca uğraşmıyor. Demek ki herkeste aynı değil. Belki de kalıcılık, düzen, hormon dengesi ve cihaz gücüyle doğrudan ilişkili.

Yine de insanın aklına takılıyor: Bu süreçte yapılan bir hata mı tüylerin geri çıkmasına neden oluyor, yoksa bu tamamen normal bir döngü mü?

Siz lazerden sonra tekrar tüy çıkışı yaşadınız mı, ne kadar sürede oldu?

Benim bacaklarda 3 yıl sonra hafif tüylenme başladı. Eskisi gibi değil tabii ama yine de fark ediliyor. Doktor “yılda bir hatırlatma seansı yap” dedi, o şekilde gayet iyi gidiyor.

Oyla 0
Ben doğumdan sonra fark ettim, tüyler yeniden çıktı. Meğer hormonlar değişince kökler yeniden aktif olabiliyormuş. Tekrar birkaç seans yaptırdım, yine azaldı.

Oyla 0
Bende neredeyse hiç geri çıkmadı. Sadece yüzde birkaç tane ince tüy beliriyor o kadar. Düzenli seans aralıkları gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Benim bikini bölgesinde biraz geri çıkış oldu ama çok seyrek. İlk baştaki gibi asla değil. Uzmanım “kıl döngüsü devam ediyor, tamamen durmaz” demişti, haklıymış.

Oyla 0
Bazı ciltlerde tamamen bitmek yerine kontrol altına alınmış hale geliyor. Ben iki yılda bir bakım seansı yaptırıyorum, tüy çıkışı minimumda kalıyor. Bence kalıcılık kişiye göre değişiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt