Kadınlarda Saç Yağı Kepek ve Kaşıntıyı Artırır Mı?

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
Saç yağı kullanmayı düşündüğümde aklıma takılan ilk şeylerden biri kepek ve kaşıntı oluyor. Zaman zaman saç derimde hassasiyet yaşıyorum ve yanlış bir ürünle bu durumun artmasından çekiniyorum. Özellikle kış aylarında saç derim daha çabuk kuruyor ama yağ kullanmak da ters etki yapar mı emin olamıyorum.

Bazı kadınlar saç yağlarının saç derisini beslediğini ve kepeği azalttığını söylüyor. Ancak başka yorumlarda yağların saç derisini daha fazla yağlandırdığı ve kaşıntıyı artırdığı yazıyor. Bu kadar zıt görüş olunca hangisinin bana uygun olacağını kestirmek zorlaşıyor.

Saç derim çok yağlı değil ama hassas. Bu yüzden yağın türü ve nasıl uygulandığı çok önemli gibi geliyor. Saç derisine mi sürülmeli, yoksa sadece saç uçlarına mı uygulanmalı, bu konuda net bir fikir edinemedim. Yanlış kullanımın faydadan çok zarar getirmesinden endişe ediyorum.

Kepek ve kaşıntı sorunu varken saç yağına başlamak doğru mu, yoksa önce saç derisini mi dengelemek gerekir, bunu anlamaya çalışıyorum. Bu konuda gerçek deneyimler benim için daha güven verici olur.

Kadınlarda saç yağı kullanımı hassas saç derisinde kepek ve kaşıntıyı artırabilir mi?

Ben kepek sorunum varken saç yağı kullandım ve kaşıntı arttı. Sonradan yağı saç derisine değil, sadece uçlara sürmem gerektiğini öğrendim. Bu şekilde kullandığımda sorun yaşamadım.

Oyla 0
Ağır yağlar bende kaşıntı yaptı. Daha hafif yapılı bir yağa geçtiğimde rahatladım. Yağın içeriği gerçekten çok fark ediyor, her yağ her saç derisine uygun değil.

Oyla 0
Saç yağı kepeği doğrudan artırmadı ama yanlış kullandığımda saç derim rahatsız oldu. Yıkama öncesi kullanmak benim için daha güvenli oldu.

Oyla 0
Kepek varken önce saç derisini toparlamak gerektiğini düşünüyorum. Ben önce kepek sorunumu çözdüm, sonra yağı kontrollü şekilde ekledim. Bu sıralama daha mantıklı geldi.

Oyla 0
Saç yağı mucize değil ama bilinçli kullanılırsa zarar da vermiyor. Hassas saç derisi olanların daha dikkatli olması şart. Ben deneme yanılmayla uygun yolu buldum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt