Saç Yağı Kadınlarda Saçı Gürleştirir Mi Yoksa Sadece Yumuşatır Mı?

Gamze Doğru

Kayıtlı Üye
Saç bakımıyla ilgilenmeye başladığımdan beri en çok önerilen ürünlerden biri saç yağları oldu. Özellikle argan yağı, Hindistan cevizi yağı ve biberiye yağı sık sık karşıma çıkıyor. Ancak bu yağların gerçekten saçı gürleştirip gürleştirmediği konusunda kafam oldukça karışık.

Saçlarım ince telli ve boyalı. Yağ kullandığımda saçlarım daha yumuşak ve parlak duruyor ama bu durum gerçek bir gürleşme mi, yoksa sadece geçici bir görüntü mü emin olamıyorum. Aynada daha dolgun gibi görünüyor ama birkaç yıkamadan sonra her şey eski hâline dönüyor gibi hissediyorum.

Bazı kadınlar düzenli kullanımda saçlarının kalınlaştığını ve daha az döküldüğünü söylüyor. Bazıları ise yağların sadece bakım ürünü olduğunu, saç sayısını ya da yoğunluğunu artırmadığını savunuyor. Bu iki görüş arasında kalınca beklentimi nasıl ayarlamam gerektiğini bilemiyorum.

Yağların saç köklerine mi yoksa sadece saç tellerine mi etki ettiği konusu da net değil. Eğer sadece yumuşaklık sağlıyorsa buna göre kullanmak isterim. Gürleşme beklentisi gerçekçi değilse hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.

Bu nedenle saç yağı kullanan kadınların gerçek deneyimlerini duymak benim için daha anlamlı.

Saç yağı kullanımı kadınlarda saçı gerçekten gürleştirir mi, yoksa etkisi sadece yumuşaklık ve parlaklıkla mı sınırlıdır?

Ben düzenli olarak saç yağı kullandım ama gürleşme gibi bir durum yaşamadım. Ancak saçlarım daha sağlıklı ve bakımlı görünmeye başladı. Kırıklar azaldığı için dolaylı olarak saçlar daha dolgun duruyor olabilir.

Oyla 0
Bende saç yağı saç tellerini kalınlaştırmadı ama koparak dökülmeyi azalttı. Bu da zamanla saçın daha yoğun görünmesini sağladı. Yani dolaylı bir etkisi var diyebilirim.

Oyla 0
Saç yağları benim için tamamen bakım ürünü. Yumuşaklık ve parlaklık sağlıyor ama gür saç beklemek gerçekçi değil. Beklentiyi buna göre ayarlamak gerekiyor.

Oyla 0
Ben biberiye yağını düzenli kullandım ve saç diplerimde biraz toparlanma hissettim. Gürleşme demem ama saçlarım daha canlı çıktı. Herkesin saç yapısı farklı tepki verebiliyor.

Oyla 0
Yağlar saçı gürleştirmiyor ama sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor. Uzun vadede bu da saçın daha dolu görünmesini sağlıyor. Sabırlı kullanıldığında faydasını görmek mümkün.

Oyla 0
Geri
Üst Alt