Kalça Estetiği Sonuçları Ne Zaman Oturur, Şekil Kalıcı Mı?

Nurhan Doğan

Kayıtlı Üye
Kalça estetiği yaptırmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım ama aklımda hep aynı soru dönüyor: “Sonuçlar hemen belli oluyor mu, yoksa aylarca beklemek mi gerekiyor?” Çünkü o aynaya baktığımda yeni formumu bir an önce görmek istiyorum. Sosyal medyada bazıları “ilk günden fark ediliyor” diyor, bazılarıysa “3 ay beklemen gerekir” diye yazıyor. Hangisine inanacağımı şaşırdım.

Doktorların açıklamalarına göre bu ameliyatta sonuçlar adım adım oturuyormuş. Yağ enjeksiyonu yapılan hastalarda ilk haftalarda şişlik olduğu için kalça olduğundan büyük görünüyor, bu da geçici bir durum. Ödem azaldıkça kalça kendi şeklini buluyor. Gerçek görünümün ortaya çıkması genellikle 2 ila 3 ayı buluyormuş. Protezle yapılan işlemlerde ise form biraz daha erken oturuyor ama vücudun yeni şekle alışması yine birkaç ay sürüyormuş.

Kalıcılık konusu ise tamamen vücut yapısına bağlı. Yağ enjeksiyonunda transfer edilen yağın bir kısmı eriyebiliyor ama kalan hücreler kalıcı hale geliyor. Protezde ise form sabit. Yani doğru teknikle yapıldığında yıllarca kalıcı bir görünüm sağlanabiliyor.

Benim aklımı en çok kurcalayan şey şu: Bu kadar süreçten sonra gerçekten o form kalıyor mu, yoksa birkaç yıl sonra eski haline dönme riski var mı?

Çözüm
Kalça estetiği sonrası sonuçlar birkaç ayda oturuyor. Benim yağ enjeksiyonum 3. ayda tam şeklini aldı. Şimdi 2 yıl oldu, form hâlâ aynı. Kalıcılık vücut yapısına göre değişiyor ama genel olarak uzun ömürlü.
Ben yağ enjeksiyonu yaptırdım. İlk iki ayda şişlik indi, üçüncü ayda tam formunu aldı. Şu an 1 yıl oldu, hâlâ aynı. Kalıcılığı gayet iyi, sadece kilo alıp vermemeye dikkat ediyorum.

Oyla 0
Kalça estetiği sonrası sonuçlar birkaç ayda oturuyor. Benim yağ enjeksiyonum 3. ayda tam şeklini aldı. Şimdi 2 yıl oldu, form hâlâ aynı. Kalıcılık vücut yapısına göre değişiyor ama genel olarak uzun ömürlü.

Oyla 0
Çözüm
Benim işlemimden sonra 2 ay bekledim, sonra ödemler geçti. Başta çok büyük görünüyordu ama tam oturunca çok doğal bir hal aldı. Form hâlâ korundu.

Oyla 0
İlk başta ödem yüzünden farklı duruyor ama zamanla oturuyor. Benim 6. ayda tamamen istediğim şekle ulaştı. Şimdi 3 yıl oldu, hâlâ aynı görünümde.

Oyla 0
Geri
Üst Alt