Kalça Estetiği Yağ Enjeksiyonu ile Mi Yoksa Protezle Mi Daha Başarılı Olur?

Jale Ersoy

Kayıtlı Üye
Benim vücut tipim ince, bu yüzden hep kararsız kaldım. Kalça estetiğinde yağ enjeksiyonu mu daha iyi, yoksa protez mi? Çünkü herkes farklı söylüyor. Yağ enjeksiyonu daha doğal diyen de var, “protez daha kalıcı” diyen de.

Doktorların açıklamalarına göre seçim tamamen kişinin vücut yapısına bağlı. Eğer vücutta yeterli yağ varsa, alınan yağ hücreleri kalçaya enjekte edilerek şekil veriliyor. Bu yöntem doğal görünüm sağladığı için genellikle ilk tercih. Ancak zayıf kişilerde yağ yetersiz olunca silikon protez tercih ediliyor.

Yağ enjeksiyonunda hacmin bir kısmı zamanla eriyebiliyor ama kalan kısım uzun süre kalıcı oluyormuş. Protez ise sabit hacim sağlıyor, fakat daha dikkatli bakım istiyor.

Benim için doğallık her şeyden önemli ama uzun ömürlü sonuç da istiyorum.

Gerçekten hangisi daha mantıklı: doğal ama yenileme isteyen yağ enjeksiyonu mu, yoksa kalıcı ama bakımı hassas protez mi?

Ben yağ enjeksiyonu yaptırdım. İlk üç ayda biraz erime oldu ama kalan form çok doğal. Doğallık istiyorsan kesinlikle bu yöntem.

Oyla 0
Ben zayıf olduğum için protez yaptırdım. İlk başta biraz sertti ama 2. ayda yumuşadı. Formu hiç değişmedi, uzun ömürlü bir çözüm.

Oyla 0
Yağ enjeksiyonu doğal sonuç verir ama bir kısmı zamanla erir. Protez kalıcıdır ama bakımı önemlidir. Ben yağ transferiyle yaptırdım, ikinci seansta mükemmel hale geldi.

Oyla 0
Çözüm
Benim vücudumda yeterli yağ vardı, o yüzden transfer yapıldı. İlk 6 ayda şekil tam oturdu. Şimdi hem doğal duruyor hem kalıcı gibi.

Oyla 0
Ben iki yöntemi birleştirdim. Hem protez hem az miktar yağ eklendi. Böylece form dolgun, ama yumuşak durdu. İkisini birlikte yapmak en iyi sonuç veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt