Kare Yüz Şekline Sahip Kadınlar Saçlarını Nasıl Kestirmeli?

İlayda Çavdar

Kayıtlı Üye
Yüz şeklimin kare olduğunu uzun zamandır biliyorum ama saç modeli seçerken bu bilgi bana çoğu zaman yük gibi geliyor. Çene hattım belirgin, yüz hatlarım net ve yanlış bir kesimde bu sertlik daha da ortaya çıkıyor. O yüzden saç kestirirken hep tedirgin oluyorum. “Daha yumuşak görünür mü, yoksa yüzümü daha mı sertleştirir” sorusu sürekli aklımda.

Daha önce omuz hizasında, düz bir kesim denedim ve sonuç hiç içime sinmedi. Yüzüm olduğundan daha köşeli duruyordu. Katlı kestirdiğimde bu sefer saçım kabardı ve kontrol etmek zorlaştı. Kısa saç da denemeye cesaret edemedim çünkü yüzüm daha maskülen görünür diye korkuyorum. Açıkçası neyin gerçekten yakıştığını kestiremiyorum.

Kuaförler genelde “biraz yumuşatırız” diyor ama nasıl yumuşatılacağını çok net anlatmıyorlar. Ben de yine klasik bir kesimle çıkıp pişman olmak istemiyorum. Kare yüz için gerçekten işe yarayan, riski az modeller var mı merak ediyorum.

Kare yüz hatlarını daha yumuşak ve dengeli gösteren saç kesimleri hangileri ve nelere özellikle dikkat edilmeli?

Ben de kare yüzlüyüm ve düz, keskin hatlı kesimlerin bende hiç durmadığını fark ettim. Yüzü çerçeveleyen katlar gerçekten çok fark ediyor. Özellikle katların çene hizasında başlamaması önemli, yoksa tam tersi etki yapıyor.

Oyla 0
Perçem kare yüzde çok işe yarayabiliyor ama düz perçem değil. Yanlara doğru uzayan, yüzü yumuşatan perçemler çene hattını daha dengeli gösteriyor. Ben bunu denedikten sonra yüzüm daha oval durmaya başladı.

Oyla 0
Kısa saç tamamen yasak değil ama çok net çizgili kesimler riskli. Ben kulak altı, katlı bir bob kestirdim ve beklediğimden çok daha iyi durdu. Sertlik biraz kırıldı.

Oyla 0
Saçın hacmi de önemli. Yanlarda aşırı hacim kare yüzü daha geniş gösterebiliyor. Tepede biraz hacim, yanlarda daha kontrollü bir form bence daha dengeli duruyor.

Oyla 0
Kuaförüm kare yüzde amacın hatları gizlemek değil, yumuşatmak olduğunu söyledi. Keskin çizgilerden kaçınıp daha akışkan kesimler tercih ettik. O günden sonra saçımla barıştım diyebilirim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt