Karın Germe Operasyonu Sonrası İlk Hafta Nasıl Geçiyor? Çok Ağrılı Mı?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Doğumdan sonra karın bölgemde ciddi bir sarkma oluştu. Diyet ve sporla bir yere kadar toparladım ama cildin esnekliği kalmadığı için alt karın bölgesi ne yaparsam yapayım gitmiyor. Bu nedenle karın germe ameliyatı yaptırmayı düşünmeye başladım. Ancak en çok korktuğum şey, ameliyat sonrası ilk hafta.

Gerçekten o kadar ağrılı geçiyor mu? Tuvalete gitmek, yataktan kalkmak bile işkence gibi mi? Dikişlerin durumu, dren takılıyorsa onunla yaşam nasıl oluyor? Sosyal medyada çok rahat anlatanlar da var ama birebir yaşayanlar ne diyor, onu merak ediyorum.

Eğer bu ameliyatı geçirdiyseniz, ilk haftanız nasıldı? Ağrı ne zaman hafifledi? Kendinize ne kadar sürede geldiniz?
Gerçek tecrübeleri duymak beni hem rahatlatır hem de karar sürecimde daha gerçekçi olmamı sağlar. Şimdiden teşekkür ederim paylaşan herkese.

Ben geçen yıl karın germe ameliyatı oldum. Açık konuşmak gerekirse ilk hafta kolay değil. Özellikle ilk 3 gün ciddi bir gerginlik hissi vardı. Sanki derim çekilmiş gibi, doğrulmakta zorlandım. Ama ağrı dayanılmaz değil, doktorun verdiği ağrı kesiciler işe yarıyor. En çok zorlayan şey yataktan kalkmak. Yavaş hareket etmeyi öğreniyorsun.

4. günden sonra ayağa kalkabildim ama hâlâ eğilerek yürüyor, fazla oturmamaya çalışıyordum. Drenler biraz moral bozuyor ama zaten 1 hafta içinde alındı. Sonrasında toparlanma hızlı ilerliyor.
Şunu net söyleyebilirim: İlk hafta sabır gerektiriyor ama sonrasında o aynadaki değişimi gördüğünde iyi ki yapmışım diyorsun.

Oyla 0
Ameliyatı olmadan önce internetten yüzlerce yorum okudum ama herkesin deneyimi farklıydı. Benim ilk haftam düşündüğümden daha iyiydi diyebilirim. İlk gece tabii ki ağrılıydı ama düzenli ilaçlarla kontrol altına alınıyor. İkinci gün ayağa kalktım ama eğilerek yürüyordum, kasları zorlamamak çok önemli.

Beni en çok zorlayan şey ilk 4-5 gün boyunca sırt üstü sabit yatmak oldu. Ama 1 hafta sonunda drenler çıkarıldıktan sonra her şey çok daha konforlu hale geldi. Şu an 3. aydayım, karın düz, iz de giderek silikleşiyor. İlk haftayı abartmamak lazım ama ciddiye de almak gerek. Dinlenmeye odaklanırsan gayet atlatılır.

Oyla 0
Geri
Üst Alt