Kaşlarım Seyrek, Hangi Kaş Ürünü Daha Doğal Görünüyor?

Pelin Sönmez

Kayıtlı Üye
Kaşlarım son birkaç yıldır iyice seyreldi. Ne kadar dikkat etsem de boşluklar belirginleşti. Makyaj yaparken en çok uğraştığım bölge artık kaşlarım oldu. Kalemle doldurunca fazla keskin duruyor, farla yaptığımda ise gün içinde siliniyor. Jeller de bazen yapış yapış bir görünüm bırakıyor. Artık doğal duran, hem boşlukları kapatan hem de kaşları ağır göstermeyen bir ürün bulmak istiyorum.

Kaş yapısı bence yüz ifadesini tamamen değiştiriyor. Doğal durduğunda bütün makyaj daha yumuşak görünüyor. Ama fazla belirgin olunca sanki yüzümde sadece kaşlar dikkat çekiyor. “Kaş ürünü seçimi makyajın en zor kısmıymış” desem abartı olmaz.

Bir arkadaşım renkli kaş maskarası önerdi, bir diğeri micro-filling kalemleri övdü. Ama herkesin favorisi farklı. Ben özellikle terlediğimde veya uzun saat dışarıda olduğumda dağılmayan ama sert görünmeyen bir şey arıyorum.

Siz hangi kaş ürününü kullanıyorsunuz? Gerçekten doğal görünüm sağlayan bir öneriniz var mı?

Benim için en doğal görünümü kaş farları veriyor. Kalem gibi keskin olmuyor ama boşlukları güzel dolduruyor. Üzerine şeffaf kaş jeli geçince gün boyu sabit kalıyor. Özellikle günlük makyajda çok ideal.

Oyla 0
Benefit Gimme Brow benim vazgeçilmezim. Fırçası küçük olduğu için kontrolü kolay, fazla sürülmüyor. Renk skalası da doğal tonlarda. Kaşları tek tek belirginleştiriyor ama yapay durmuyor.

Oyla 0
Kalem yerine kaş maskarası çok daha pratik. Ben Essence Make Me Brow kullanıyorum. Uygun fiyatlı ama kalıcılığı iyi. Sabah sürüyorum, akşama kadar formunu koruyor.

Oyla 0
Kaşlarım seyrek olduğu için micro tipli kalemleri tercih ediyorum. İnce uçlu olduklarından doğal kıl efekti veriyor. Üzerine biraz sabitleyici jöle geçince hiç bozulmuyor.

Oyla 0
En doğal sonuç için renksiz kaş sabitleyiciyle başlıyorum, sonra hafifçe farla dolduruyorum. Hem yumuşak bir görünüm veriyor hem de aşırı belirgin olmuyor. Gün boyu dağılmadan kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt