Kendi Kendine Düzelen Tırnak Batması Mümkün mü?

Gamze Doğru

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık iki haftadır sağ ayak baş parmağımda hafif bir tırnak batması problemi var. Şimdilik çok şiddetli ağrı yapmıyor ama yürürken ve özellikle kapalı ayakkabı giydiğimde rahatsızlık veriyor. Tırnağın kenarı biraz kızarmış durumda, şişlik yok ama ilerlerse olmasından korkuyorum. İnternette araştırınca bazı insanların tırnak batmasının kendi kendine düzelebileceğini, bazılarının ise mutlaka profesyonel müdahale gerektiğini söylediğini gördüm.

Kendi kendine düzelmesi için tırnağın doğru şekilde kesilmesi, dar ayakkabılardan kaçınılması, ayak hijyenine dikkat edilmesi ve tırnak kenarına küçük bir pamuk ya da gazlı bez yerleştirilmesi gibi öneriler var. Ancak yanlış uygulamalar durumu daha da kötüleştirebiliyormuş.

Ben bu süreci evde kontrollü şekilde çözmek istiyorum ama yanlış bir adım atıp sorunu büyütmek istemiyorum.

Sizce hafif tırnak batması kendi kendine düzelebilir mi, yoksa mutlaka müdahale mi gerekir?

Bende hafif başladığında tırnağın kenarına ince bir pamuk yerleştirip her gün değiştirdim. Bu, tırnağın deriye batmasını önledi. 2 hafta içinde ağrı ve kızarıklık geçti. Ancak hijyene çok dikkat ettim, yoksa enfeksiyon riski var.

Oyla 0
Ben bekleyerek hata yaptım. Ağrı arttı, şişlik oluştu ve sonunda küçük bir cerrahi işlem yapmak zorunda kaldılar. Bence başlangıç aşamasında önlem alın, geçmezse doktora gidin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt