Kepeğe Karşı Evde Hazırlanabilecek Çözümler

Gülçin Tunç

Kayıtlı Üye
Uzun yıllar boyunca kepek problemi yaşadım ve ne yaparsam yapayım tam olarak kurtulamadım. Piyasadaki şampuanlar kısa süreli çözüm sağlasa da, birkaç hafta sonra kepek tekrar ortaya çıkıyordu. Ben de doğal yöntemlere yöneldim. Düzenli uyguladığımda gerçekten hem saç derim rahatladı hem de kepek sorununda büyük azalma oldu.

Deneyip faydasını gördüğüm bazı doğal çözümleri tablo halinde paylaşıyorum:

Çözüm AdıMalzemelerUygulama ŞekliEtkisi
Elma Sirkesi Durulama2 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 bardak suDuştan sonra saç diplerine uygula, 5 dk bekletSaç derisini arındırır, kepeği azaltır
Aloe Vera Jeli2 yemek kaşığı aloe vera jeliDoğrudan saç diplerine sür, 20 dk bekletDeriyi nemlendirir, kepek oluşumunu engeller
Yoğurt Maskesi3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı balSaç diplerine uygula, 30 dk bekletDeriyi yatıştırır, pullanmayı azaltır
Hindistan Cevizi Yağı2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağıSaç diplerine masaj yap, 1 saat bekletSaç derisini nemlendirir, kuruluk kaynaklı kepeği önler
Çay Ağacı Yağı Karışımı2 yemek kaşığı zeytinyağı, 5 damla çay ağacı yağıHaftada 2 kez masajla uygulaAntibakteriyel etkisiyle kepeği yok eder

Ben özellikle elma sirkesi yönteminden çok memnun kaldım. Hem doğal bir arındırıcı görevi görüyor hem de saç derisinde ferah bir his bırakıyor. Aloe vera jeli de saç diplerimi nemlendirdiği için kepek tekrarını ciddi ölçüde azalttı.

Burada en önemli nokta, bu yöntemleri düzenli olarak uygulamak. Birkaç sefer denedikten sonra bırakınca sorun geri gelebiliyor. Ben haftada 2-3 kez bu doğal çözümleri uyguladığımda kalıcı bir rahatlama elde ettim.

Sonuç olarak, kepeğe karşı doğal çözümler hem ekonomik hem de etkili. Kimyasal ürünlere bağımlı kalmadan evde kolayca uygulanabiliyor.

Benim de yıllardır geçmeyen bir kepek problemim var. Özellikle çay ağacı yağı tarifin çok ilgimi çekti. Kesinlikle deneyeceğim.

Oyla 0
Elma sirkesi çözümünü daha önce denemiştim ama düzenli uygulamamıştım. Senin yazını okuyunca sabırlı olmak gerektiğini anladım. Çok teşekkür ederim.

Oyla 0
Benim saç derim çok kuru olduğu için sık sık kepek oluşuyor. Hindistan cevizi yağı yöntemini hemen deneyeceğim. Çok faydalı bir paylaşım olmuş.

Oyla 0
Tablo şeklinde anlatman çok anlaşılır olmuş. Yoğurt maskesini hiç duymamıştım, özellikle doğal olmasına bayıldım. Gerçekten çok teşekkürler.

Oyla 0
Geri
Üst Alt