Kepek Problemi İçin Kalıcı Çözüm Bulabilen Var Mı? Şampuan Dışında Ne Denediniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asya

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır geçmek bilmeyen bir kepek problemi yaşıyorum. Ne zaman çözülse bir süre sonra geri geliyor. Piyasadaki neredeyse tüm kepek şampuanlarını denedim; bazıları geçici olarak işe yarasa da uzun vadede etkisiz kalıyor.

Özellikle kafa derimde kurulukla birlikte pul pul dökülmeler oluyor. Bu da beni rahatsız ettiği kadar sosyal hayatımda da sorun yaratıyor.

Şampuan dışında kepek için kalıcı çözüm bulabilen oldu mu? Doğal yöntemler, bitkisel kürler ya da beslenme düzeninde yaptığınız değişikliklerle sonuç aldınız mı? Gerçek ve sürdürülebilir çözüm önerilerine ihtiyacım var. Lütfen detaylı deneyimlerinizi paylaşın.

Bende kepek sorunu yıllarca sürdü. En etkili çözüm çay ağacı yağı oldu. Şampuanıma 3-4 damla ekleyip kullanıyorum. İlk haftada fark ettim, 1 ayda kepek tamamen bitti. Saç derimi kurutmuyor.

Kepekten kurtulmam tamamen beslenme değişikliği sayesinde oldu. Şeker ve süt ürünlerini azalttım, omega-3 takviyesi ekledim. Dışarıdan da haftada 1 kez elma sirkesi durulaması yapıyorum. Hem saç derim sağlıklı hem de kepek geri gelmedi.

Geri
Üst Alt