Kepek Sorunu Nasıl Tamamen Yok Edilir?

Galip Avcı

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır ciddi anlamda kepek problemiyle uğraşıyorum ve açıkçası artık can sıkıcı bir hale geldi. İlk başta mevsimseldir diye çok önemsemedim ama zaman geçtikçe artmaya başladı. Özellikle siyah tişört giydiğimde omuzlarımda beyaz beyaz döküntüler görmek moralimi bozuyor. Birkaç farklı şampuan denedim; eczaneden önerilenler de dahil ama ya kısa süreli etki etti ya da hiç fark yaratmadı. Saç derimde zaman zaman kaşıntı da oluyor, bu da işi daha kötü hale getiriyor.

İşin garibi, saçımı ne çok sık ne de çok seyrek yıkıyorum. Beslenmem de çok kötü sayılmaz ama yine de bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirim diye düşünüyorum. İnternette okudukça daha da kafam karıştı çünkü herkes farklı bir şey öneriyor. Kimisi doğal yağlar diyor, kimisi medikal ürünlere yönlendiriyor.

Açıkçası artık deneme-yanılma yönteminden yoruldum. Kalıcı bir çözüm var mı gerçekten, yoksa bu sürekli kontrol altında tutulması gereken bir şey mi onu da anlayamadım.

Kepekten tamamen kurtulmanın etkili ve kalıcı bir yolu gerçekten var mı?

Bende de benzer bir durum vardı, özellikle stresli dönemlerde artıyordu. Dermatoloğa gittim ve aslında kepeğin çoğu zaman mantar kaynaklı olabileceğini öğrendim. Bana ketokonazol içeren bir şampuan verdi, haftada 2 kez kullandım ve ciddi fark gördüm. Ama önemli nokta düzenli kullanım. Biraz sabır gerekiyor.

Oyla 0
Doğal yöntemleri denedin mi bilmiyorum ama ben hindistancevizi yağı ve çay ağacı yağını karıştırıp saç diplerime uygulamıştım. İlk başta çok umutlu değildim ama birkaç hafta sonra kepek ciddi azaldı. Kimyasal ürünlere göre daha yavaş ama daha nazik bir çözüm olabilir.

Oyla 0
Şampuan tek başına yetmeyebiliyor. Ben duş alışkanlığımı değiştirdim, çok sıcak suyla yıkamayı bıraktım ve saçımı iyice durulamaya dikkat ettim. Bir de kullandığın jöle, wax gibi ürünler de kepeği tetikleyebiliyor. Onları kesince fark gördüm.

Oyla 0
Benim sorunum aslında kepek değil seboreik dermatitmiş. Dışarıdan bakınca kepek gibi duruyor ama tedavisi farklı. Eğer uzun süredir geçmiyorsa bence direkt doktora git. Boşuna zaman kaybetme derim.

Oyla 0
Bence tamamen yok etmek zor olabilir ama kontrol altına almak mümkün. Ben dönüşümlü şampuan kullanıyorum, biri medikal biri normal. Bu şekilde saç derim alışmıyor ve kepek geri gelmiyor. Biraz denge işi aslında.

Oyla 0
Geri
Üst Alt