Kepek ve Yağlanma İçin En İyi Saç Derisi Peelingi Hangisi?

Arzu

Kayıtlı Üye
Saçlarımda en büyük problemim kepek ve hızlı yağlanma. Saçımı sabah yıkıyorum, akşama doğru yine ağırlaşmış gibi oluyor. Ayrıca omuzlarımda sürekli beyaz kepek parçaları görmek moralimi bozuyor. Çeşitli şampuanlar denedim ama kalıcı bir çözüm bulamadım. Son zamanlarda çok fazla saç derisi peelingi önerisi görmeye başladım. Bu ürünlerin ölü deriyi arındırarak hem kepeği azalttığı hem de yağlanmayı dengelediği söyleniyor.

Araştırırken en çok öne çıkan ürünler: Vichy Dercos Micro Peel, Kerastase Fusio Scrub, Elseve Peeling Şampuan, Yves Rocher Saç Peelingi, The Body Shop Fuji Green Tea Scrub, OGX Charcoal Detox Scrub. Herkes farklı bir markayı öneriyor. Ama hangisinin gerçekten kepek ve yağlanma problemine çözüm olduğunu bilmek istiyorum. Çünkü saç derim zaten hassas, yanlış ürünle daha da kurutmak istemem.

Beni en çok düşündüren şeylerden biri de kullanım sıklığı. Haftada 1 mi yeterli, yoksa daha sık mı yapmak lazım? Çok fazla yapıldığında saç derisine zarar verebilir mi? Siz bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

👉 Siz kepek ve yağlanma sorununa karşı hangi saç derisi peelingini kullandınız, gerçekten işe yaradı mı?

Benim saçım çok çabuk yağlanıyordu, kepek de vardı. Vichy Dercos Micro Peel kullanmaya başladım, gerçekten işe yaradı. Haftada 1 kullanıyorum, saçım daha uzun süre temiz kalıyor. Kaşıntım da azaldı. Fiyatı biraz yüksek ama kesinlikle değer.

Ben daha uygun fiyatlı bir ürün olan Elseve Peeling Şampuan kullandım. Saç derimdeki yağlanmayı azalttı. Kepeğimde de gözle görülür azalma oldu. Çok sık kullanılmamalı, yoksa kurutabilir. Ben 2 haftada 1 yapıyorum.

Kerastase Fusio Scrub bence bu işin en iyisi. Özellikle derinlemesine temizlik sağlıyor. Saç derim gerçekten nefes alıyor. Kepek problemi neredeyse bitti. Tek sorun fiyatı ama sonuçları görünce buna değer diyorsun.

Ben doğal içerikli ürünleri seviyorum. Yves Rocher Saç Derisi Peelingi aldım. Bitkisel formülüyle saç derimi rahatlattı. Özellikle yağlanmaya çok iyi geldi. Kepeğim azaldı ama tamamen bitmedi. Yine de memnunum.

The Body Shop Fuji Green Tea Scrub kullandım. Mentollü yapısı sayesinde inanılmaz bir ferahlık veriyor. Yağlanmamı ciddi şekilde azalttı. Ama çok fazla kepeğim yoktu, daha çok yağlanmaya fayda sağladı.

Geri
Üst Alt