Saçımı Ne Kadar Sık Yıkarsam Yağlanma ve Kepek Azalır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buğlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Buğlem

Kayıtlı Üye
Saçımı ne kadar sık yıkamam gerektiği konusunda tam bir çıkmazdayım. Her gün yıkarsam saçım ertesi gün yine yağlanıyor, üstelik kepek daha belirgin hale geliyor. Daha seyrek yıkadığımda ise yağlanma dayanılmaz oluyor. Hangisi doğru bir rutin gerçekten bilmiyorum.

İnternette herkes farklı bir şey söylüyor. Kimisi “her gün yıka”, kimisi “asla her gün yıkama” diyor. Ama benim saç tipim için hangisi doğru, bunu bulmak zor. Yağlanma ve kepek birlikteyken yıkama sıklığı daha da önemli hale geliyor.

Yağlanma ve kepek sorunu olan saçlar için ideal yıkama sıklığı ne olmalı?

Ben her gün yıkamayı bıraktıktan sonra saç derim biraz rahatladı. İlk başta zor oldu ama zamanla yağlanma azaldı ve kepek de hafifledi.

Her gün yıkamak saç derisini daha çok yağ üretmeye zorluyor. Ben iki günde bire geçince fark gördüm ama arada kepek şampuanı kullanıyorum.

Çok seyrek yıkamak da kepeği artırabiliyor. Benim için en ideal olanı 2–3 günde bir yıkamak oldu.

Yıkama sıklığından çok kullanılan şampuan önemli. Yanlış şampuanla ister her gün ister seyrek yıka, sorun bitmiyor.

Saç derisini dinlemek gerekiyor. Kaşınıyorsa ve yağlı hissediyorsa yıkamakta sakınca yok ama aşırıya kaçmamak lazım.

Geri
Üst Alt