Saçımı Boyattıktan Sonra Bakımı Ne Kadar Süre Ciddiye Almalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nermin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nermin

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra ilk haftalar bakım konusunda çok dikkatliyim. Maske yapıyorum, saçımı nazik kullanıyorum ama zaman geçtikçe bu özen azalıyor. Bir noktadan sonra “artık alıştı” diye düşünüp eski rutinime dönüyorum. Ama sonra saçım yine sertleşiyor ve sanki başa dönmüş gibi hissediyorum.

Bu da beni şu soruya getiriyor: Bakım gerçekten sürekli mi yapılmalı, yoksa belli bir süre sonra saç normale mi dönüyor? Çünkü sürekli ekstra bakım yapmak da insanı yoruyor. Bir denge olmalı ama bu dengeyi nasıl kuracağımı bilmiyorum.

Saçımın tamamen eski haline dönmesini beklemiyorum ama en azından bu kadar hassas olmasını istemiyorum. Bakımı ne zaman azaltabilirim, ne zaman tamamen bırakmak hata olur, bunu anlamak istiyorum.

Saç boyası sonrası bakım geçici bir dönem mi yoksa uzun vadeli bir alışkanlık mı olmalı?

Bence bakımın yoğunluğu azalabilir ama tamamen bırakmak saçta hemen hissediliyor. Ben ilk ay daha yoğun, sonra daha hafif devam ediyorum.

Oyla 0
Saç bana sinyal veriyor. Sertleştiğini hissettiğimde bakımı artırıyorum, daha iyiyse sadeleştiriyorum. Sabit rutin yerine esnek davranmak işe yarıyor.

Oyla 0
Bakımı “zorunluluk” gibi görmek yerine destek gibi görmek daha sürdürülebilir. Ben bu bakış açısıyla daha uzun süre devam edebildim.

Oyla 0
Bence boyalı saç tamamen normale dönmüyor ama daha az hassas hale geliyor observe time. Ben 2–3 ay sonra bakımı biraz azalttım.

Oyla 0
Ben bakım süresini takvime değil, saçımın verdiği tepkiye göre ayarlıyorum. Bu sayede ne abartıyorum ne de ihmal ediyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt