Saçımı Ne Kadar Az Yıkasam O Kadar Az Dökülür Diye Düşünüyordum, Yanılıyor Muyum?

Selda Yurtseven

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçımı yıkama sıklığım kafama takılıyor. Dökülme artınca ilk yaptığım şey yıkama günlerini seyrekleştirmek oldu. “Ne kadar az yıkarsam o kadar az dökülür” diye kendime bir kural koydum. Başta mantıklı gibi geldi ama zaman geçtikçe içimde bir şüphe oluştu.

Saçımı yıkamadığım günlerde dökülme az gibi görünüyor ama yıkadığımda sanki iki katı dökülüyormuş gibi hissediyorum. Bu da beni iyice kararsız bırakıyor. Saç derim bazen yağlanıyor, bazen kaşınıyor ama yine de yıkamaya çekiniyorum. Yanlış bir şey yapıyor olma ihtimali kafamı kurcalıyor.

Çevremden de çok farklı yorumlar alıyorum. Kimi “her gün yıka, deri temiz kalsın” diyor, kimi “sakın sık yıkama” diye uyarıyor. İnternette okuduklarım da birbirini tutmuyor. Saç derisi mi önemli, saç teli mi, hangisini korumak lazım emin olamıyorum.

Bu kadar düşününce fark ettim ki belki de saçımı değil, korkumu yönetmeye çalışıyorum. Ama yine de doğruyu bilmek istiyorum.

Saç yıkama sıklığını değiştirince dökülmesinde gerçekten fark gören oldu mu, doğru olan ne?

Ben de uzun süre az yıkamanın iyi olduğunu sandım ama saç derim çok yağlandı. Yağlanma artınca kaşıntı başladı ve dökülme daha da arttı. Düzenli yıkamaya geçince saç derim rahatladı, dökülme de zamanla azaldı.

Oyla 0
Yıkamadığım günlerde dökülme az sanıyordum ama aslında dökülecek saçlar birikiyormuş. Yıkayınca hepsi bir anda geliyormuş. Bunu öğrenince yıkamaktan korkmamayı öğrendim ve daha rahat ettim.

Oyla 0
Dermatoloğum saç derisi sağlıklıysa dökülmenin daha az göründüğünü söyledi. Düzenli yıkamaya geçince hem kaşıntı hem dökülme azaldı.

Oyla 0
Yıkamaktan korkmak saçımı daha çok yordu. Alışkanlığımı değiştirince zihnim de rahatladı. Herkesin saçı farklı tepki veriyor. İyi gözlemlemek önemli ve kesinlikle içten de saçlarınızı destekleyecek vitaminler kullanmaya özen gösterin. Eğer düzenli beslenemiyorum diyorsanız saç vitaminlerine şans verilmeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt