Kepekli Saç Derisi İçin Arındırıcı Ürünler Yağlanmayı Artırır mı?

Berfin Demiray

Kayıtlı Üye
Kepek sorunum olduğu için arındırıcı, derin temizleyici ürünler kullanmam gerektiğini düşünüyordum. Ama bu ürünleri kullandığımda saç derim ilk başta çok temiz hissettiriyor, ardından sanki daha hızlı yağlanmaya başlıyor. Bu da arındırıcı ürünlerin gerçekten faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda beni kararsız bırakıyor.

Kepekli saç derisini temizlemek istiyorum ama saç derisini fazla kurutup yağlanmayı tetiklemekten de korkuyorum. Bu ürünlerin doğru kullanımı var mı, yoksa tamamen uzak mı durmak gerekiyor, emin değilim.

Kepekli saç derisinde kullanılan arındırıcı ürünler yağlanmayı gerçekten artırır mı?

Bence çok sık kullanıldığında artırıyor. Arındırıcı şampuanlar saç derisini kurutuyor, bu da saç derisini daha fazla yağ üretmeye zorluyor.

Oyla 0
Ayda bir gibi seyrek kullanımda faydalı olabilir ama haftalık kullanımı bende kepeği de yağlanmayı da artırdı.

Oyla 0
Kepek sorunu varken arındırıcı ürünleri dikkatli kullanmak gerekiyor. Ben sadece ürün birikimi olduğunda kullanıyorum.

Oyla 0
Arındırıcı ürün sonrası mutlaka dengeleyici bir şampuan kullanmak lazım. Aksi halde saç derisi şoka giriyor gibi oluyor.

Oyla 0
Kepekli saç derisi zaten hassas oluyor. Çok sert arındırma bu hassasiyeti artırıyor ve sorun büyüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt