Yağlı ve Kepekli Saçlarda Yanlış Yıkama Alışkanlıkları Neler?

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
Yağlı ve kepekli saçlarla uğraşırken yıkama rutini çok kritik ama farkında olmadan birçok hatalı alışkanlık yapılıyor olabilir. Ben de uzun süre “ne kadar temizlersem o kadar iyi” düşüncesiyle hareket ettim. Saçımı sık sık yıkadım, bol şampuan kullandım ama sorunlar azalmadı, aksine arttı.

Zamanla fark ettim ki yıkama sadece saçın temizlenmesi değil, saç derisinin dengesiyle ilgili bir konu. Yanlış yapılan küçük detaylar bile yağlanmayı ve kepeği tetikleyebiliyor.

Yağlı ve kepekli saçlarda en sık yapılan yanlış yıkama alışkanlıkları neler?

En büyük hata bence çok sıcak suyla saç yıkamak. Sıcak su saç derisini kurutuyor, saç derisi de buna daha fazla yağ üreterek tepki veriyor. Bu da kepek sorununu büyütüyor.

Oyla 0
Her gün saç yıkamak da büyük hata olabiliyor. Ben her gün yıkadığımda saç derim hiç toparlanamıyordu. İki günde bire geçince yağlanma ve kepek birlikte azaldı.

Oyla 0
Şampuanı saçın her yerine yaymak yanlış. Kepek sorunu saç derisiyle ilgili olduğu için şampuanı sadece diplerde kullanmak gerekiyor. Boylara sürünce saç ağırlaşıyor.

Oyla 0
Şampuanı hemen durulamak da hata. Kepek şampuanlarının etkisini göstermesi için saçta birkaç dakika kalması gerekiyor. Bekletmeyince sonuç alınmıyor.

Oyla 0
Saçı çok sert ovalamak ve tırnakla yıkamak saç derisini tahriş ediyor. Nazik masajla yıkamak çok daha iyi sonuç veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt