Yağlı Saçlar İçin Şampuan Öneriniz Var Mı?

Yaren Polat

Kayıtlı Üye
Saçlarım aşırı hızlı yağlanıyor ve artık gerçekten sinir bozucu olmaya başladı. Sabah yıkıyorum, akşama doğru sanki hiç yıkamamışım gibi oluyor. Bu yüzden doğru şampuanı bulmak benim için baya önemli hale geldi.

Yağlı saçlar için olan şampuanları denedim ama hepsi aynı etkiyi yapmadı. Bazıları saçımı fazla kuruttu, bu sefer de daha hızlı yağlandı. Dengeyi tutturmak çok zor geldi açıkçası.

Bir de sürekli yıkamak da iyi değil diyorlar ama yıkamazsam da kötü görünüyor. O yüzden şampuan seçimi daha da kritik oluyor.

Aynı sorunu yaşayan varsa gerçekten işe yarayan bir şey bulabilen oldu mu çok merak ediyorum.

Yağlı saçlar için gerçekten işe yarayan şampuanlar hangileri ve nasıl bir seçim yapmak gerekir?

Benim saçım da çok yağlı ve en çok arındırıcı ama nazik şampuanlar işe yaradı. Çok sert olanlar daha kötü yaptı. Haftada birkaç gün daha hafif bir şampuan kullanıyorum.

Bende şöyle oldu, saçımı çok sık yıkadıkça daha hızlı yağlandı. Yıkama sıklığını biraz azaltınca dengeye girdi. Şampuan kadar alışkanlık da önemli.

Ben de yaşadım bunu, özellikle silikonlu şampuanlar saçımı ağırlaştırdı. Onları bırakınca biraz daha iyi oldu.

Zamanla fark ettim ki sadece şampuan değil, saç derisi temizliği de önemli. Arada peeling gibi ürünler kullanınca daha geç yağlanıyor.

Ben bitkisel içerikli bir şampuan kullanıyorum ve daha iyi geldi. Tamamen çözmedi ama en azından daha dengeli oldu.

Geri
Üst Alt