Yağlı Saçlar İçin Kepek Şampuanı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Çilem Bozkurt

Kayıtlı Üye
Kepek sorunum olduğu için kepek şampuanı kullanmak istiyorum ama saçlarım zaten yağlı olduğu için yanlış bir seçim yapmaktan korkuyorum. Daha önce kullandığım bazı kepek şampuanları saçımı çok sertleştirdi ve sanki yağlanmayı daha da artırdı. Bu yüzden “kepek şampuanı mı yağlı saç şampuanı mı” ikileminde kalıyorum.

Raflarda çok fazla seçenek var ve hepsi farklı vaatlerde bulunuyor. Ama yağlı saç + kepek kombinasyonu için hangisi gerçekten uygun, bunu anlamak zor. İçerik mi önemli, yoksa şampuanın ne kadar arındırıcı olduğu mu, emin değilim.

Yanlış ürünle saç derimi daha da bozmak istemiyorum.

Yağlı saçlar için kepek şampuanı seçerken özellikle nelere dikkat etmek gerekiyor?

Ben “çok güçlü” kepek şampuanlarından uzak duruyorum. Yağlı saçlar için özel olarak belirtilmiş kepek şampuanları daha dengeli oluyor. Sert olanlar saç derisini kurutup daha fazla yağ ürettiriyor.

Oyla 0
İçerikte arındırıcı ama dengeleyici maddeler olması önemli. Çok yoğun sülfat içeren ürünler bende kepeği azaltırken yağlanmayı artırdı.

Oyla 0
Kepek şampuanını her gün kullanmamak bence önemli. Haftada 2 kez kepek şampuanı, diğer günler hafif bir yağ dengeleyici şampuan kullanıyorum.

Oyla 0
Kepek şampuanını sadece saç derisine uygulamak çok fark ettiriyor. Boylara yaydığımda saçım daha çabuk ağırlaşıyordu.

Oyla 0
pH dengesi düşük, dermatolojik olarak test edilmiş ürünlerle daha iyi sonuç aldım. Market şampuanları yerine eczane ürünleri bana daha iyi geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt