Keratin Bakımı Saçı Güçlendirir Mi Yoksa Yıpratır Mı?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Selamlar,

Saçlarım ince telli, çabuk kırılıyor ve özellikle yaz aylarında güneşten iyice yıpranıyor. Kuaförüm bana keratin bakımı önerdi ama internette hem çok memnun kalan hem de saçı yıprattığını söyleyen çok fazla yorum gördüm. Açıkçası kararsız kaldım.

Keratin bakımının saçı gerçekten daha sağlıklı ve güçlü yaptığı söyleniyor ama bunun kalıcı mı yoksa geçici mi olduğu konusunda net bir bilgiye ulaşamadım. Uygulama sonrasında özel şampuan kullanmak, saç kremi ve maske rutinini değiştirmek gerektiğini de duydum.

Aranızda keratin bakımını düzenli olarak yaptırıp memnun kalan var mı? Saçınız işlemden sonra ne kadar süre parlak kaldı? Uzun vadede kırıkları azalttı mı, yoksa sadece ilk başta güzel görünüp sonra eski haline mi döndü? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben 2 yıldır her 6 ayda bir keratin bakımı yaptırıyorum. Saçım işlem sonrası çok parlak ve yumuşak oluyor. Ancak kalıcı bir çözüm değil; etkisi ortalama 3 ay sürüyor. Düzenli nem maskesi ve sülfatsız şampuan kullanmazsan saç hızlı eski haline döner.

Saçım işlemden sonra hiç kırılmadı ama bakım rutini önemli.

Oyla 0
Benim saçlarım ince telli olduğu için keratin bakımı ilk etapta iyi geldi. Ama 6 ay boyunca 2 kez üst üste yaptırınca saçım sertleşmeye başladı. Yani aralık bırakmak lazım. Kuaför kontrolünde ve kaliteli ürünle yapılırsa faydalı, yoksa yıpratabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt