Keratin Bakımı Yaptıranlar: Gerçekten Etkili mi, Yıpratıyor mu?

Miray Sezer

Kayıtlı Üye
Bir süredir keratin bakımı yaptırmayı düşünüyorum ama çevremden o kadar farklı yorumlar duyuyorum ki karar vermekte zorlanıyorum. Bazıları saçları ipek gibi yaptığını söylerken, bazıları işlemden sonra sertleşme, kırılma ya da dökülme yaşadığını anlatıyor. Saçlarım son dönemlerde daha mat ve kontrol etmesi zor hale geldiği için keratin bakımı cazip geliyor ama aynı zamanda zarar verme ihtimali beni düşündürüyor.

Kuaförlerin çoğu keratinin saç yapısını güçlendirdiğini söylüyor fakat internette okuduklarım tam tersini işaret eden deneyimlerle dolu. Saç tipine göre sonuçların çok değiştiği söyleniyor ama kendi saçımın nasıl tepki vereceğini tahmin etmek gerçekten zor. İşlem kalıcı olmadığı için belki denenebilir diye düşünüyorum ama yine de emin olmak istiyorum.

Bu nedenle gerçek kullanıcı deneyimleri benim için çok değerli. Yaptırdığınızda sonuç nasıl oldu, memnun kaldınız mı, yoksa pişmanlık mı yaşadınız merak ediyorum.

Keratin bakımı sizde gerçekten işe yaradı mı, yoksa saçlarınızı yıpratan bir işlem mi oldu?

Ben yaptırdığımda ilk hafta saçlarım gerçekten yumuşacık olmuştu ama etkisi kalıcı olmadı. İki ay sonra eski haline döndü. Yıpratma değil ama çok da mucize değil bence. Saç tipi çok fark ettiriyor.

Bende oldukça işe yaramıştı. Saçlarım kabarıktı ve keratin sonrası şekil vermek çok kolaylaştı. Hiç sertleşme yaşamadım ama işlemi yapan kişinin gerçekten iyi olması gerekiyor. Doğru uygulama olursa zarar vermiyor.

Ben memnun kalmamıştım. Saçlarımı düzleştirdi ama bir süre sonra uçlarda sertleşme başladı. Nemlendirici bakım yapmadan kullanmak zorlaştı. Saçın zaten kuruysa işlem sonrası ekstra bakım şart oluyor.

Keratin bakımı bende ne zarar verdi ne de büyük bir değişim yarattı. Kabarmayı biraz azalttı ama beklediğim kadar uzun sürmedi. Uygun fiyatlıysa denenebilir ama yüksek beklentiyle yaptırmak hayal kırıklığı yaratabilir.

Saçım ince telli olduğu için biraz çekinmiştim ama hafif keratin uygulaması yaptırınca güzel sonuç aldım. Ne dökülme ne sertleşme yaşadım. İnce telli saçlarda yoğun uygulamalar sıkıntı yaratabiliyor, ona dikkat etmek gerekiyor.

Geri
Üst Alt