Kil Maskesi Saç Derisindeki Yağı Dengeler mi?

Nisa Tandoğan

Kayıtlı Üye
Saç derim bir türlü dengeye girmiyor. Bir gün yağlı, ertesi gün kuru… Ne şampuan ne krem çözüm oldu. En sonunda doğal yöntemlere yöneldim. O sırada birçok yerde kil maskesinin saç derisindeki yağı dengelediği yazıyordu. Ama açıkçası biraz tereddüt ettim. Çünkü yüz için kullandığım kil bile bazen fazla kurutabiliyor.

Bazıları yeşil kil öneriyor, bazıları beyaz kilin daha nazik olduğunu söylüyor. Aradaki fark ne bilmiyorum ama kafa derim hassas olduğu için hata yapmaktan korkuyorum. Uygulama süresini, sıklığını, su oranını bile yanlış yaparsam etkisi tam tersi olur mu? Bir yandan arınsın istiyorum, diğer yandan kuruyup kepeklenmesin diye çekiniyorum.

Gerçekten bu maskeler saç derisini nazikçe arındırıp yağ dengesini kurabiliyor mu? Deneyip sonuç alan varsa adım adım nasıl uyguladığını yazabilir mi?

Yeşil kil yağ dengesini sağlamakta gerçekten etkili ama süreyi abartmamak gerekiyor. Ben 10 dakikadan fazla bekletmiyorum. Ilık suyla duruladıktan sonra aloe vera jeliyle nem takviyesi yapıyorum. Bu şekilde kuruluk olmadan deriyi temizliyor. İlk haftadan ferahlık hissediliyor.

Kil maskesini su yerine papatya çayıyla hazırlıyorum. Cildi yatıştırıyor, saç derisi temizlenirken gerginlik olmuyor. Haftada bir uyguluyorum, düzenli olunca diplerdeki yağlanma ciddi şekilde azalıyor. Fakat fazla yapınca tam tersi etki ediyor, dikkat etmek lazım.

Kilin etkisi muhteşem ama püf noktası sonrasında bakım yapmak. Ben maskeden sonra argan yağıyla uçlara bakım yapıyorum. Saç derisi hafifliyor, uçlar da nemli kalıyor. Doğal dengeyi gerçekten geri kazandırıyor.

Beyaz kil daha yumuşak yapılı, hassas deriler için uygun. Ben biberiye yağı bir damla ekliyorum, kan dolaşımını artırıyor. Düzenli uygulamada hem yağlanma azaldı hem dökülme durdu. Saçım daha hacimli görünüyor.

Benim saç derim çok hassas, o yüzden maskeyi tam kafa derisine değil, sadece T bölgesi gibi yağlı yerlere uyguluyorum. Bu yöntemle denge sağlandı. Artık yağlı bölgeler temiz, kuru yerler de tahriş olmuyor.

Geri
Üst Alt