Kış Aylarında Cilt Nemi Nasıl Korunur?

Berfin Doğanay

Kayıtlı Üye
Kışın cilt bakımı yazdan çok daha zor geliyor bana. Yazın nemden şikâyet ederken, kışın cildim resmen susuz kalıyor. Hangi nemlendiriciyi sürsem birkaç saat sonra etkisi bitiyor. Üstelik üstüne fondöten sürdüğümde pütür pütür görünüyor.

Artık fark ettim ki sadece krem yetmiyor. Cilt içten de nem istiyor. Bol su içmeye çalışıyorum ama soğuk havada su içmek bile zorlaşıyor. Ayrıca ofiste sürekli klima açık, hava kuru. Günün sonunda yüzüm gergin, dudaklarım çatlamış oluyor.

Ben artık kalıcı bir çözüm istiyorum. Kışın cilt nemini gerçekten korumanın yolu ne? Sadece nemlendirici sürmek yetiyor mu, yoksa bakım rutini tamamen değişmeli mi?

Ben sabah serum, akşam da yoğun nemlendirici krem kullanıyorum. Serum nemi hapsediyor, krem bariyer oluşturuyor. Bu ikiliyi keşfedince fark ettim, cilt sabah bile yumuşak kalıyor.

İçten nem çok önemli. Ben kışın bol su içemediğim için bitki çayına geçtim. Özellikle papatya ve ıhlamur su dengesini koruyor. Ciltteki gerginlik azaldı.

Nem kaybını önlemek için yüzümü yıkadıktan hemen sonra krem sürüyorum. Islak cilde sürmek nemi kilitliyor. Bu küçük ayrıntı çok fark ettirdi.

Ben gece bakımını sabahkinden daha yoğun tutuyorum. Gece cilt kendini yenilediği için yağ bazlı kremlerle destekliyorum. Sabahları cildim bebek gibi oluyor.

Evde hava nemlendirici cihaz kullanmaya başladım. Önceden sabah kalktığımda burnum bile kuruyordu. Şimdi cildim bile daha dolgun görünüyor.

Geri
Üst Alt