Kış Aylarında Hangi Saç Renkleri Daha Uyumlu Olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yudum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yudum

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, bu kış saç rengimi değiştirmek istiyorum ama hangi rengin kışa daha uygun olduğuna karar veremedim. Yaz aylarında daha açık tonlar hep güzel duruyor, güneşte parlıyor ve enerjik hissettiriyor. Ama kışın o renkler bazen çok soluk görünebiliyor. Özellikle benim gibi beyaz tenliyseniz, açık sarılar ve pastel tonlar cildi daha da soğuk gösterebiliyor. Bu yüzden kışa daha uyumlu bir renk seçmek istiyorum.

Araştırdığım kadarıyla kış aylarında koyu kahve, kestane, bakır ve kızıl tonları daha çok tercih ediliyormuş. Çünkü bu renkler hem yüzü daha sıcak gösteriyor hem de kalın kış kıyafetleriyle daha uyumlu duruyor. Özellikle bordo, bakır kızıl ve çikolata kahve tonları dikkatimi çekiyor. Fakat bu renklerin de çok çabuk akması veya sık boya gerektirmesi gibi bir handikapı var mı emin değilim.

Bir diğer aklımı karıştıran nokta da bakım konusu. Kışın saç zaten soğuk havadan, yağmurdan ve sürekli fön makinesi kullanımından daha çok yıpranıyor. Eğer bir de koyu renk seçersem daha mı kolay olur yoksa daha zor mu bilmiyorum. Ayrıca iş hayatında çok iddialı görünmek de istemiyorum, daha doğal ama enerjik bir renk peşindeyim.

Aranızda kış aylarında saç rengini değiştirenler varsa, hangi tonlarda daha iyi hissettiniz? Kış için daha sıcak mı yoksa daha doğal renkler mi tercih edilmeli sizce?

Ben kış aylarında her zaman koyu kahve tonlarına dönüyorum. Yazın açık renkler çok güzel ama kışın yüzümü solgun gösteriyor. Koyu kahve ise daha sağlıklı ve enerjik bir ifade katıyor. Özellikle kaban, mont gibi koyu kıyafetlerle çok uyumlu oluyor.

Oyla 0
Geçen kış saçımı bakır kızıl yaptırmıştım ve inanılmaz dikkat çekti. Kışın güneş az olduğu için bakır tonları gerçekten yüzü aydınlatıyor. Tek sorun biraz hızlı akması ama renk koruyucu şampuanlarla idare ettim. Kışın soğuk havasına çok sıcak bir kontrast oldu.

Oyla 0
Ben kışın küllü kestane kullanıyorum. Çok sofistike bir görünüm veriyor ve fazla iddialı durmuyor. Açıkçası gri kaban ve siyah kazaklarla çok uyumlu oluyor. Yazın biraz ağır görünebiliyor ama kış için bence mükemmel.

Oyla 0
Siyah saç bence kışın en yakışan renklerden biri. Benim cildim beyaz olduğu için tam bir kontrast yaratıyor. Kırmızı rujla birleşince çok şık oluyor. Yazın fazla ağır geldiği için siyahı sadece kış aylarında tercih ediyorum.

Oyla 0
Kışın saç bakımı daha zor oluyor çünkü hava soğuk, saç daha çok kuruyor. Bu yüzden ben daha koyu ve doğal tonlara dönüyorum. Çikolata kahve ya da koyu kestane hem bakımını kolaylaştırıyor hem de daha sağlıklı bir görünüm sağlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt