Kış Aylarında Saç Dökülmesi Neden Daha Fazla Oluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yusuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yusuf

Kayıtlı Üye
Kış aylarına girildiğinde saç dökülmemin belirgin şekilde arttığını her sene fark ediyorum. Yazın nispeten daha stabil olan saçlar, havalar soğuyunca sanki daha çabuk zayıflıyor. Özellikle duş sonrası ve saçımı tararken dökülen saç sayısı gözle görülür şekilde artıyor. Bu durum ister istemez insanın kafasını kurcalıyor çünkü mevsimsel mi yoksa başka bir sorunun habercisi mi ayırt etmek zor.

Kışın beslenme düzeni değişiyor, güneş ışığı azalıyor, daha kapalı ortamlarda vakit geçiriyoruz. Bunların saç üzerinde etkisi olduğu söyleniyor ama hangisi gerçekten belirleyici bilmiyorum. Forumlarda kimisi “çok normal, geçer” diyor, kimisi ise “kış dökülmesi hafife alınmamalı” diye uyarıyor. Bu iki görüş arasında kalınca insan ne yapacağını şaşırıyor.

Benim beklentim mucize çözüm değil, sadece bu dökülmenin nedenini doğru anlamak. Eğer gerçekten kışa bağlıysa daha sakin davranacağım, yok eğer farklı bir şey varsa erken fark etmek istiyorum.

Kış aylarında saç dökülmesinin bu kadar artmasının asıl nedeni sizce ne?

Bende de kış aylarında dökülme belirgin şekilde artıyor. Doktorum bunun güneş ışığının azalması ve vitamin eksiklikleriyle alakalı olabileceğini söylemişti. Özellikle D vitamini düşükse saçlar daha çabuk tepki veriyor. Takviye alınca sonraki kış daha hafif geçti.

Oyla 0
Soğuk hava ve kapalı ortamlar saç derisini de etkiliyor. Kışın saç derisi daha kuru oluyor, bu da dökülmeyi tetikleyebiliyor. Ben nemlendirici bakım yapınca biraz rahatladım ama tamamen bitmedi.

Oyla 0
Beslenme çok etkili bence. Kışın daha düzensiz ve tek tip besleniyoruz. Bu da saçlara yansıyor. Ben buna dikkat etmeye başlayınca dökülme eskisi kadar yoğun olmadı.

Oyla 0
Stres faktörü de var. Kış ayları genelde daha kapalı, daha hareketsiz geçiyor. Bu da psikolojik olarak etkiliyor. Ben stresli dönemlerde dökülmenin daha fazla olduğunu fark ettim.

Oyla 0
Bence önemli olan kış dökülmesinin geçici olup olmadığını takip etmek. Benimki her sene artıp sonra azalıyor. Bu yüzden artık panik yapmıyorum ama yine de gözlemliyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt