Kış Aylarında Saç Kuruluğu Nasıl Önlenir?

Hilal Taşçı

Kayıtlı Üye
Kış ayları geldiğinde saçlarımın yapısı tamamen değişiyor gibi hissediyorum. Yazın nispeten daha yumuşak olan saçlarım, havalar soğuyunca sertleşmeye ve kuruluk belirtisi göstermeye başlıyor. Özellikle uçlar daha çabuk kuruyor, tararken takılıyor ve saç genel olarak cansız duruyor. Bere takmak, kapalı ortamlarda kalmak derken saçlarım iyice nemini kaybediyor gibi.

Nemlendirici ürünler kullanıyorum ama bazen saçımı toparlamak yerine daha da ağırlaştırıyor. Az kullansam yeterli gelmiyor, biraz fazla kaçırınca bu sefer sönüklük oluyor. Dengeyi tutturmak gerçekten zor. Kışın daha sıcak suyla yıkamak da saç derisini kurutuyor olabilir ama insan fark etmeden yapıyor.

Bir yandan da “kışın saçın kuruması normal” deniyor ama bu kadar sertleşmesi normal mi emin olamıyorum. Sürekli maske yapmak da çözüm gibi gelmiyor çünkü etkisi kısa sürüyor. Belki de bakım sıklığı değil, içerik önemli ama hangisi gerçekten işe yarıyor bilmiyorum.

Kış boyunca saçımı idare etmeye çalışmak yerine, gerçekten kuruluğu önleyebilecek bir yol bulmak istiyorum. Bu dönemi daha az hasarla atlatanların deneyimlerini merak ediyorum.

Kış aylarında saç kuruluğunu önlemek için gerçekten işe yarayan yöntemler neler oldu?

Kışın saçımın kurumasını tamamen engelleyemedim ama kontrol altına alabildim. En büyük fark sıcak suyla yıkamayı bırakınca oldu. Ilık suya geçince saçım daha az sertleşti. Küçük bir değişiklik ama etkisi büyük.

Oyla 0
Ben kışın maske sayısını artırmak yerine ürünleri değiştirdim. Daha yoğun ama haftada bir kullandığım maskeler, her yıkamada hafif kremden daha iyi sonuç verdi. Süreklilik önemli.

Oyla 0
Bere takınca saçlarım daha çok kuruyordu. Artık bere altına pamuklu bir bandana kullanıyorum. Sürtünme azalınca saç uçları daha az yıprandı. Bu detayı geç fark ettim ama işe yaradı.

Oyla 0
Kışın saçımı daha seyrek yıkıyorum. Çok sık yıkamak bende kuruluğu artırıyordu. Yıkama araları açılınca saç derisi biraz daha dengelendi, saç da yumuşadı.

Oyla 0
Kış kuruluğunda en çok nem odaklı ürünler işime yaradı. Protein ağırlıklı ürünler saçımı daha sert yapıyordu. İçeriğe dikkat edince saçım kışı daha rahat geçiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt